Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
afvallen lukt detail

Afslanken moeilijk? Misschien blokkeert dit éne detail je dieet

Afslanken is niet meteen iets waar je fluitend aan begint. Zodra je resultaat ziet, wordt je motivatie groter, dus dat helpt alvast. Maar helemaal in het begin is de motivatie soms ver te zoeken. Hoe dat komt? Vermageren staat gelijk aan het doorbreken van gewoonten die sinds jaar en dag een deel van jezelf zijn geworden. Net zoals stoppen met roken. SkinnyLove zou het dan ook jammer vinden als er onnodige obstakels op je weg voorkomen. Lukt afslanken maar moeilijk, en weet je niet hoe het komt? Misschien ligt het hieraan:

1. Slaap speelt een cruciale rol

Je kent het wel: na een hele dag hard werken, boodschappen doen, poetsen, koken... plof je uiteindelijk doodmoe neer op de bank. Misschien heb je vandaag zelfs tijd gevonden om te sporten? Dan ben je extra moe. Hoe dan ook: voor je het weet is het klokslag 23.30 u. Je weet dat je bed je roept... maar je hebt geen zin om eraan toe te geven. De avond is weer veel te kort geweest. Dus moeten we hem rekken: nog even een serie kijken, Facebook checken.. . op zich allemaal handelingen die niet langer dan een half uurtje duren. Of is het alweer 02:00 u geweest? Oeps! Het gebeurt vast meer dan eens dat je pas in je bed tuimelt als de nacht nog maar heel kort is. Met een beetje geluk kan je nog 3 à 4 uurtjes slapen. Dit scenario klinkt vast iedereen die werkt en/of een gezin heeft bekend in de oren. Het zou ook niet zo erg zijn als je ook regelmatig kon uitslapen, niet alleen op zondag. Maar net daar wringt het schoentje: de volgende ochtend vertrek je in zeven haasten en herhaal je 's avonds weer diezelfde uitstelmethode. Maar dat niet alleen: eerst moet je nog half groggy de dag doorkomen. En dat doe je voor het gemak door de ene koffie na de andere uit te schenken, aangevuld door suikers en snelle happen.

2. Vicieuze cirkel

Voor je het weet kom je in een vicieuze cirkel terecht. Al gauw kán je de dag niet meer doorkomen zonder zwart nat en energiedrankjes. Snoep en koekjes zijn je houvast geworden omdat ze je snel opkikkeren, maar ze bieden 0% voedingsstoffen (enkel calorieën). Als je je de hele dag moe voelt, wordt het ook heel lastig om op je wilskracht te vertrouwen. Omdat het zo moeilijk is om aan dit patroon te ontsnappen, verhoogt een tekort aan slaap de kans op overgewicht. Een slaaptekort leidt tot hormonale veranderingen die je hongergevoel aanzwengelen. Door het gebrek aan energie en de knorrigheid die je vaak voelt als je moe bent, grijp je na een slapeloze nacht vaker naar comfort food. Dit omdat er door het tekort aan slaap beloningsstoffen vrij komen in je hersenen, die je meer doen eten. Terwijl je smult voel je je beter, tot je het effect op de weegschaal ziet. Zoals we al zeiden: een vicieuze maalstroom. De boodschap is dus eenvoudig: ga elke dag 10 minuten vroeger naar bed. Je lijn zal je dankbaar zijn. Je leest het goed: 10 minuten per dag, net zolang tot je aan je minimum van 7 à 8 uren slaap per nacht zit. Dat is makkelijker dan jezelf verplichten ineens 30 minuten of een uur vroeger onder de wol te kruipen. Je zal zien dat afslanken nadien al iets minder moeilijk wordt! afvallen moeilijkBen je iemand die met de beste wil de slaap niet kan vatten? Wil je echt ontsnappen aan die slapeloze nachten? Misschien kan het advies uit deze artikels je helpen: De perfecte uitvlucht om langer te slapen en Inslapen in 2 minuten: zo doe je dat! Grijp in geen geval op eigen houtje naar geneesmiddelen. Probeer eerst natuurlijke oplossingen uit. Zoek je ook een drankje dat je inspanningen om af te slanken verder ondersteunt? SkinnyLove biedt een ochtend-en namiddagkuur aan die je stofwisseling activeert en je lichaam zuivert.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo