Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
afspreken met vrienden

Afspreken met vrienden: waarom je het vaker moet doen

Zit je op een vrijdagavond liever in je eigen zetel om een serietje te kijken dan dat je samen met vrienden ergens naartoe gaat? Dat kan altijd, maar vergeet vooral niet dat afspreken met vrienden een belangrijk onderdeel van het leven is. Je hoeft ze natuurlijk niet elke dag te zien, maar er zijn heel wat voordelen verbonden aan weggaan met vrienden.

1. Vriendschap onderhouden

Deze is een logische: vriendschap moet je onderhouden. Als je elke keer opnieuw een afspraak met je beste vrienden afzegt met een of ander excuus, zal je na een tijdje gewoon geen uitnodiging meer krijgen. In een vriendschap moet je evenveel tijd en moeite investeren als in een liefdesrelatie. Ook hier moet het van beide kanten komen.

2. Meer herinneringen

 Hoe meer je samen met je vrienden doet, hoe beter je elkaar leert kennen. Een activiteit met vrienden, al is het maar samen bij iemand thuis koken of een film kijken, verdiept de vriendschap. Hoe meer herinneringen je samen hebt, hoe waardevoller je elkaar vindt. Door veel tijd met elkaar te spenderen, worden jullie een stuk hechter. En wie wil er nu geen hechte vriendenkring om op terug te vallen en leuke herinneringen om op terug te blikken?

3. Goed humeur

Heb je een slechte dag of een bad break-up achter de rug? Dan is het eerste wat je wil doen waarschijnlijk dat avondje uit met vriendinnen afzeggen. Doe dat toch maar niet. In het begin van de avond heb je misschien geen zin om te gaan, maar achteraf ga je dubbel zo blij zijn dat je bent geweest. Je vrienden zijn de personen die jou het best kennen en daardoor zijn ze ideaal om je op te vrolijken en je gedachten te helpen verzetten. Zei iemand slechtgezind? Na een avondje weg met vrienden zeker niet meer! Lees ook: Waarom lachen goed is voor jouw gezondheid

4. Gelukkiger gevoel

Wie goede vrienden heeft en daar veel tijd mee spendeert, voelt zich doorgaans gelukkiger dan wie minder investeert in vriendschappen. Vergeet niet dat het hier gaat over kwaliteit en niet over kwantiteit. Het is niet belangrijk hoeveel vrienden je hebt, maar wel hoeveel daarvan goede vrienden zijn. Samen dingen doen zorgt ervoor dat je jezelf bij je vrienden op je gemak voelt. Je vrienden zijn uiteindelijk een soort van tweede familie. Met het grote verschil dat je deze familie wél zelf kan uitkiezen. Wie veel tijd met familie en vrienden spendeert, voelt zich dankbaarder en gelukkiger.

Lees ook: 12 manieren om je elke dag gelukkiger te voelen

5. Zelfontwikkeling

Als je alleen maar tijd spendeert met jezelf en nooit met iemand anders, zal dit je zelfontwikkeling in de weg staan. Af en toe eens een andere mening horen of een activiteit doen die uit je comfortzone ligt, zorgt ervoor dat je vooruitgang maakt. Op die manier verleg je jouw grenzen en zet je kleine stapjes binnen persoonlijke groei. Wat denk je, vanavond toch maar met vrienden afspreken en samen een film kijken in plaats van alleen?
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo