Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
afvallen door citroenwater

Afvallen door citroenwater? Dit is waarom dat niet lukt (en hoe je wél vlot afslankt)

Citroen in je water drinken? Dat is een gezondheidstrend die je overal tegenkomt, zeker wanneer je op zoek gaat naar manieren om je immuunsysteem te boosten of om een paar kilootjes kwijt te spelen. Toch zal afvallen door citroenwater minder goed lukken dan je op voorhand hoopt. En heeft dat citroenwater een negatief effect waar je niet aan hebt gedacht! Dit is waarom afvallen door citroenwater niet lukt en hoe je het beter en duurzamer aanpakt!

Ideale kickstart van de dag?

afvallen door citroenwater Eerst en vooral: ja, citroen is wel degelijk gezond, geen paniek. De manier waarop je citroen consumeert, maakt een groot verschil voor jouw lichaam, want je wil de juiste voedingsstoffen en vitaminen uit de vrucht opnemen. Vitamine C is rijkelijk aanwezig in deze gele topper. De weerstandsvitamine bij uitstek kan je lichamelijke weerstand versterken, maar dan hangt het er wel vanaf hoé je die vitaminen uit citroen binnenkrijgt. Afvallen door citroenwater? Dat zal een minder groot succes zijn dan je denkt. De mythe dat citroenwater drinken op een nuchtere maag helpt om gezonder te worden en om af te vallen, is niet meer dan dat: een simpele mythe. 's Morgens citroenwater drinken zal niet miraculeus alle gifstoffen uit je lichaam verwijderen. Het verhoopte detox-effect zal niet optreden en de kilo's zullen er niet plots afvliegen. Wat citroen wel zal doen? Extra smaak geven aan je water, maar daar stopt het dan ook. Wie echt zijn lichaam wil detoxen, zoekt het beter bij gezonde en volwaardige voeding die bijdraagt aan een gezonde darmflora en een vlotte spijsvertering.

Lees ook: Een lentedetox? Zo pak je dat goed aan (en boost je je immuunsysteem)

Nefast voor de tanden

afvallen door citroenwater Gewoon water met citroensap of met verse schijfjes citroen op een nuchtere maag, is niet zo goed voor je tanden. Een vervelend nadeel waar meestal over gezwegen wordt. Elke dag citroenwater drinken, maakt je tanden en specifiek je tandglazuur extreem gevoelig. Dat komt omdat het zuur in de citroen het tandglazuur genadeloos aantast. Dat glazuurlaagje heb je nodig om een sterk gebit te behouden dat tegen een (suiker)stootje kan. Drink je water met puur citroensap? Probeer dan je tanden achteraf héél goed te spoelen met water, zodat je de zurige citroenresten wegkrijgt en de eroderende werking ervan afzwakt.

De juiste manier om af te vallen

afvallen door citroenwater Een nog betere oplossing dan het grondig spoelen van je mond, is simpelweg citroen consumeren via bijvoorbeeld SkinnyLove. Dit natuurlijke drankje bevat... citroen! Maar dan wel in de juiste hoeveelheid en in combinatie met andere ingrediënten zoals gember, kurkuma en prebiotische voedingsvezels, die de verhoopte werking van citroen activeren. Dat je tanden het zo minder hard te verduren krijgen, is een eerste voordeel. Het tweede voordeel van dit natuurlijk voedingssupplement is dat je dankzij SkinnyLove vlotter afvalt¹ , omdat de natuurlijke ingrediënten jouw metabolisme activeren. Daarnaast zorgt het voor een mooiere huid, minder zin in zoet³ , minder cravings¹⁰ en meer energie. Dat klinkt veel betere dan aangetast tandglazuur, als je het ons vraagt!

Lees ook: Je darmflora versterken? Dat heeft deze impact op je immuunsysteem

Afvallen door citroenwater zal je dus zeker niet lukken. Alleen citroenwater toevoegen aan je dagelijkse eetmenu, zal niet plots je geheel eetpatroon veranderen of je de smaak van de natuur leren appreciëren. Het is belangrijk om een weldoordachte en verstandige keuzes te maken, wanneer je investeert in je gezondheid. En een gezond lichaam? Dat begint bij weten wat je gaat eten!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo