Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
alcohol gevaarlijk

Af en toe alcohol drinken kan ook gevaarlijk zijn

Is alcohol gevaarlijk? Niet alleen mensen die dagelijks een paar glazen drinken brengen hun gezondheid in gevaar, ook mensen die slechts af en toe een glaasje nuttigen. Wij lijsten hier de gevaren op van alcohol en een gezond alternatief voor cocktails.

alcohol gevaarlijkAf en toe een glaasje drinken kan niet heel veel kwaad, maar bij je SkinnyLove proof levensstijl kan je alcohol beter vermijden. Er gelden natuurlijk regels omtrent alcoholgebruik, maar die zijn in België en Nederland anders. In België mag je maximum tien glazen per week drinken, zowel voor volwassen mannen als voor vrouwen. De overheid adviseert om het alcoholgebruik over meerdere dagen in de week te spreiden en minstens twee dagen per week niet te drinken. In Nederland geldt het advies voor volwassenen: drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.

Lees ook: Dit doet alcohol écht met je huid

Gezonde cocktails? Ze bestaan!

alcohol gevaarlijk Door deze onzekere corona tijden durf je misschien al eens sneller een glaasje te drinken 's avonds. Dat is nefast voor je immuunsysteem en kan overgewicht in de hand werken. We weten nu dat corona zich graag nestelt in mensen met zwaar overgewicht, dus dan kan je er beter iets aan doen. In plaats van alcohol schakel je dus beter over op water of thee. Wil je toch het gevoel hebben dat je alcohol drinkt en dat op een gezonde manier? Dan hebben wij iets voor jou in petto...

Als je tijdens de zomer graag cocktails drinkt, maar wat op je alcoholgebruik en gewicht wil letten, hebben wij goed nieuws voor jou! Deze zomer zijn de Summer Booster Cocktails weer verkrijgbaar. De Mojito en El Presidente werken vetverbrandend²  en afslankend¹. Het enige wat jij moet doen is de schaduw opzoeken en 'm opdrinken! Zalig gewoon. En het beste van al: ze zijn alcoholvrij! Je proeft natuurlijk wel het verschil met een echte cocktail, maar dit is zoveel gezonder voor je lichaam!

Lees ook: 4 dikmakers die je beter kan vermijden als je wil afvallen

Ook al drink je dus soms maar alcohol, het kan toch nog gevaarlijk zijn. Let dus op en matig je alcoholgebruik.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"