Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips alcoholvrij

Alcoholvrij: zo overleef je februari (en beleef je er nog lol aan ook)

Bij SkinnyLove zijn we al niet zo'n drinkers, dus kennen we de beste tips om ook alcoholvrij leuk te leven. We laten een glaasje liever staan, niet alleen om een gezond gewicht te bewaren, maar ook omdat we wel houden van een pittige uitdaging. Met pintjes en cocktails kan iedereen lol trappen, als tea totaller moet je wat meer moeite doen. Dit zijn alvast 2 ideeën:

1. Organiseer een slumber party

Een maand lang geen druppel alcohol? Moet lukken! Als SkinnyLover heb je al voor hetere vuren gestaan. Het helpt wel als je je aandacht op iets anders te vestigen. Op je huid bijvoorbeeld. Natuurlijk heb je al honderden malen gelezen hoe goed zo'n alcoholvrij maandje daar wel voor is. Je huid zal inderdaad moeiteloos opklaren door je glaasje wijn te laten staan, maar je kan nog verder gaan. Huur eerst een sauna waar alleen 'topwijven' (lees: je harde kern vriendinnen, en misschien je zus of moeder) toegelaten zijn. Soms een beetje doorzetten is het wel, die droge hitte, maar het blijft dé manier om je huid te primen voor wat daarna volgt: een hele avond maskertjes leggen, nagels lakken als een pro... met andere woorden: the works! Een goede pyjama party heeft altijd iets weg van kamperen, maar dan zonder mierennesten en muggebeten: Je kan natuurlijk ontspannen met de beste series van het moment, maar je kan ook gênante en grappige verhalen over elkaar opdissen. Degene die het strenge 'no alcohol'pact overtreedt, wacht een zware straf. Je kan vast wel iets vervelends bedenken dat je lotgenootje moet uitvoeren... al was het maar de boel opruimen achteraf!

2. Kokkerellen

Een maandje soberheid brengt je geest tot rust en zet de deur open voor meer creativiteit. Misschien een uitgelezen moment om je etentjes naar een hoger niveau te tillen? Gezond kokkerellen op zich is al een graadje moeilijker dan onbeperkt genieten van (calorie)rijke gerechten. Als daar dan nog 's een alcoholverbod bij komt, zal je moeten putten uit je beste inspiratie als gastvrouw. En daarbij zijn alle middelen toegelaten: een kookwedstrijdje houden, moppen tappen, dansen... als je maar lol beleeft. In het slechtste geval (we hebben het zelf niet uitgeprobeerd... be our guest!) speel je de borrelvrije versie van een traditioneel drankspelletje. In goed gezelschap is een druppel erbij een leuke extra, maar geen noodzaak.

3. Mocktails & meer

Je kan aan de slag met allerlei virgin versies van je favoriete cocktails, maar dat vinden de meeste mensen maar plagerij (het is vaak net de échte versie die je zo lekker vindt, en niet de nepversie). Beter is het dan om op zoek te gaan naar recepten die bedoeld zijn als mocktail, zoals bijvoorbeeld deze verrukkelijke

 

Ook dit is lekker:

  • Maak een Ginger Ale of (suikervrije) gemberlimonade door een beetje Ginger BLAST toe te voegen aan fris water. Gember blijft de snelste manier om een drankje om te toveren van flets en flauw naar pittig-vurig!
  • Vervang s'avonds voor de buis je biertje eens door een kruidig (SkinnyLove) of hartig drankje, zoals een glaasje Rapunzel groentebouillon, waar een minimum aan zout in zit, maar toch lekker pittig smaakt.
  • Zit je met een uitgesproken zoute zin? Dan hebben we dit drankje voor je. Naar smaak kan je nog een scheutje sojasaus toevoegen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"