Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
alleen op reis gaan

Alleen op reis gaan doet dit met je persoonlijkheid

Op reis gaan, dat doen we bijna allemaal graag. Een trend die we meer zien opkomen, zijn soloreizen. Steeds meer mensen trekken er alleen op uit en gaan de wereld ontdekken op hun eentje. Klinkt die gedachte heel beangstigend voor jou of krijg je spontaan zelf de kriebels om je valies in te pakken en te vertrekken? Wat je mening er ook over mag zijn, hier vind je drie overtuigende redenen waarom alleen op reis gaan een goed idee is voor je persoonlijke groei en je mentale gezondheid.

1. Je moet met niemand afspraken maken

meer zelfliefde Het eerste voordeel aan alleen reizen, is overduidelijk dat je met niemand anders afspraken moet maken. Je bent alleen aangewezen op jezelf en op wat jij uit deze reis wil halen. Denk dus eens na over wat voor soort reis je wil maken, wat je allemaal wil zien en vooral met welk gevoel je wil terugkeren van de reis. Je hebt de macht om de hele planning zelf in elkaar te steken en dus ook om gewoon daar wel te zien waar je slaapt of waar je naartoe gaat. Handig, want je kan ruzies alvast vermijden. De vrijheid om te doen en te laten wat je wil, is een vorm van vrijheid die we niet altijd kunnen ervaren. Een pluspunt! Lees ook: Zo kan je écht ontstressen op vakantie

2. Je leert veel nieuwe mensen kennen

reizen goed voor je Wie denkt dat alleen op reis gaan symbool staat voor isolement en een asociaal reisje, vergeet het! Door er alleen op uit te trekken leer je net veel meer nieuwe mensen kennen, in tegenstelling tot wanneer je met een groepje vrienden of je lief gaat. Waarom? Voor sommige dingen zal je sneller geneigd zijn om onbekenden aan te spreken en je bent ongetwijfeld niet de enige die alleen op reis is op jouw bestemming. Ook al ben je dus alleen, de kans is groot dat je na enkele dagen al meteen heel wat nieuwe vrienden hebt gemaakt, waar je veel leuke momenten mee beleeft en waar je veel van leert. Lees ook: 3 wetenschappelijk bewezen redenen voor waarom reizen goed voor je is

3. Je leert jezelf kennen

alleen op reis gaan Alleen op reis gaan, levert je niet alleen heel wat nieuwe sociale contacten op, maar je leert er jezelf ook veel beter door kennen. Wie ben je eigenlijk als je uit je vertrouwde omgeving zonder je vrienden, je partner en je familie wordt gehaald? Door uit de comfortzone te stappen, merk je vlug hoe je echt in elkaar zit, hoe je tegen vreemde mensen doet en hoe je omgaat met onverwachte situaties waarin je niet veel hulp hebt van anderen. Bovendien heb je veel tijd om na te denken over alles en over hoe jij graag je leven vorm geeft. Een ideaal moment voor wat persoonlijke groei! Lees ook: Door deze 7 dingen word je mentaal sterker Deze drie redenen zijn voor ons al doorslaggevend. Alleen op reis gaan, is het iets voor jou of niet echt?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"