Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
aloë vera oplossing

Deze plant is de oplossing voor al jouw kwaaltjes

Onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke verzorgingsproducten om problemen op te lossen. De aloë vera-plant is daarom een geschenk uit de hemel. De vetplant helpt heel wat lichamelijke ongemakken de wereld uit. Hoog tijd dus om deze plant eens van dichterbij te bekijken, want welk effect heeft deze nu juist op ons lichaam?

Wat is aloë vera?

De aloë vera is een vetplant met dikke puntige bladeren die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Over de hele wereld is het extract van de aloë vera populair om te verwerken in voedingssupplementen en cosmeticaproducten. Daarnaast krijgt het ook nog eens medicinale eigenschappen toegeschreven.  De plant zit boordevol antibacteriële stoffen die de weerstand verhogen en stress verminderen. Bovendien is de gel van de aloë vera ook eetbaar. Het bevat enorm veel vitaminen waaronder vitamine C, E, B1, magnesium en nog veel meer.

Aloïne en aloë-gel

Er zijn twee verschillende delen aan de aloë vera, je hebt zowel een sap als een gel. Aloïne is het gele sap dat uit de bladeren komt wanneer je die opensnijdt. De gel is afkomstig uit de stengels van de plant. Het sap is verantwoordelijk voor de geneeskrachtige werking en de gel vind je terug in veel cosmeticaproducten. aloë vera oplossing De plant wordt ook vaak in zijn geheel gebruikt als kamerplant. Dit zorgt 's nachts voor meer zuurstof en zuivere lucht in de slaapkamer, waardoor je beter kan slapen. Verder heeft de aloë vera nog tal van andere lichamelijke voordelen:

1. Zuivere huid en minder haaruitval

De gel van de plant is een goed ontsmettingsmiddel voor huidirritaties. Het helpt bij acne of eczeem door alle huidwondjes en ontstekingen te ontsmetten. Verder bevordert de gel de aanmaak van nieuwe huidcellen, wat het een natuurlijk anti-aging product maakt. Het helpt dus voor een zuivere huid. aloë vera oplossing Je vindt het extract van de plant niet alleen in gezichtsmaskers, maar ook in shampoos of haarmaskers terug. Als je dit goed inmasseert, kan dit roos en haaruitval tegengaan. De gel is dus voornamelijk effectief voor zaken die met het uiterlijk te maken hebben.

2. Betere darmflora

Het sap van de aloë vera heeft een geneeskrachtige werking voor de darmen. Het helpt tegen constipatie, wat de darmflora herstelt. Je moet wel oppassen met de enorm krachtige werking van de aloïne. Een verkeerd of overmatig gebruik van het extract kan het tegenovergestelde effect teweegbrengen en de normale darmwerking verstoren. Je koopt dus beter geneesmiddelen die al aloë vera bevatten, dat is veiliger dan zelf met de plant aan de slag gaan.

Lees ook: Bij prikkelbare darm werkt deze simpele oplossing snel

3. Wondverzorging

aloë vera oplossing Het effect dat aloë vera op je gezicht heeft, heeft het op je hele huid. Dat betekent dat het sap ook bruikbaar is om wonden te genezen. Dit gaat van oppervlakkige wondjes op je knie of elleboog tot brandwonden of zonnebrand. Het sap bevordert de wondheling en voorkomt lelijke littekens. Ook bij insectenbeten kan het een jeukgevoel verminderen, waardoor de beet vlugger weg is. Wie nog geen aloë vera in huis heeft, weet dus wat hem te doen staat. De plant is de oplossing voor allerlei lichamelijke kwaaltjes. Bovendien staat het groen ook nog eens mooi in je interieur: alleen maar voordelen dus.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"