Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
alternatief voor sporten

Is stofzuigen een alternatief voor sporten?!

Sporten mag dan een dieet een duwtje in de rug geven en helemaal passen bij een gezonde levensstijl, het is niet iedereen zijn favoriete activiteit. Voor die mensen hebben we een goed alternatief voor sporten...

Bewegen voor de gezondheid

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor de gezondheid, dat weet iedereen. Fysieke activiteiten verbeteren je conditie en versnellen jouw dieet wanneer je enkele kilo's wil kwijtspelen. We zouden in het algemeen minstens 3 uur per week moeten bewegen op een matig tot intensief tempo. Bijvoorbeeld eens goed doorwandelen of rondjes gaan fietsen. Alles telt!

Lees ook: Wat?! Is een warm bad net zo effectief en gezond als sporten?

Lichamelijke voordelen

afvallen Die beweging brengt heel wat lichamelijke voordelen met zich mee. Denk aan minder risico op hart- en vaatziekten en een lagere kans op vroegtijdige sterfte. Verder ga je jezelf energieker voelen en gaat je lijf meer vorm krijgen. Bewegen zorgt er daarnaast ook voor dat je metabolisme versnelt, waardoor je meer vet zal verbranden en makkelijker zal afvallen. En extra energie? Die krijg je er gratis bovenop.

Wat als je niet graag sport?

Maar... bij die beweging wringt vaak het schoentje. Iedereen weet dat bewegen een handig hulpmiddel is bij een dieet, maar niet iedereen sport graag of heeft de motivatie om eraan te beginnen. Voor die mensen hebben we goed nieuws, want er bestaat wel degelijk een volwaardig alternatief voor sporten. alternatief voor sporten Stofzuigen is het nieuwe hardlopen. Ja, je leest het goed. Uit onderzoek blijkt dat wie wekelijks een paar keer een halfuur huishoudelijke taken doet, net als na het sporten een gezondheidsvoordeel heeft. Die 3 uur matige tot intensieve beweging hoeft namelijk helemaal geen echte sport te zijn. Huishoudelijke klusjes passen ook perfect binnen deze categorie. Je kan je tijdens die drie uur per week gewoon ook bezighouden met het grondig proper maken van je huis. Stofzuigen, de ramen lappen, keren of de afwas doen op wel een héél enthousiaste manier werken dus ook!

Lees ook: Waarom een lenteschoonmaak in huis ons gelukkig maakt

Een huishoudelijke taak is dus een alternatief voor sporten. Wat kies jij? Stofzuigen of hardlopen?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"