Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
ananas

Ananas helpt jou op een natuurlijke manier van dit vervelende gevoel af

Daar zit je dan, rustig na te genieten van de heerlijk gezonde maaltijd die je net hebt gegeten. Alleen denkt je maag er blijkbaar anders over en lijkt er van rustig genieten geen sprake te zijn. Voel je jezelf wat opgeblazen na een maaltijd? Het is een vervelend gevoel waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Gelukkig is er een natuurlijke manier om dat opgeblazen gevoel te doen verdwijnen. Het eten van ananas zou namelijk de ideale oplossing hiervoor zijn. En dat allemaal dankzij dit enzym.

Verlichtende werking

metabolisme Na een uitgebreid diner van enkele gangen zal je jezelf ongetwijfeld wel een beetje ongemakkelijk voelen. Voornamelijk je buik is hier heel gevoelig voor, omdat je maag en darmen alle voeding die je eet moeten verteren. Om dat opgeblazen gevoel wat te verlichten of volledig te doen verdwijnen, is het een echte aanrader om ananas te eten. Waarom ananas hier een redder in nood is? Dat heeft het fruit allemaal te danken aan het eiwitverterende enzym bromelaïne. Dit stofje helpt je lichaam bij het afbreken van eiwitten, waardoor er weinig tot geen gassen vrijkomen tijdens dit proces. Die gasvorming is verantwoordelijkheid voor gezondheidsklachten zoals constipatie, winderigheid of een opgeblazen gevoel. Op die manier zorgt het enzym bromelaïne voor verlichting bij een opgeblazen gevoel. Lees ook: Wat verse ananas voor je gezondheid doet

Wanneer werkt dit het best?

opgeblazen gevoel Allemaal goed en wel dat ananas een handig hulpmiddeltje is, maar wanneer kan je dit fruit het best eten om een goede werking te stimuleren? Je kan eigenlijk zelfs al voor de maaltijd beginnen om een opgeblazen gevoel te proberen voorkomen. Als je een paar stukjes voor de maaltijd eet, kan je het spijsverteringsproces al op gang brengen. Het enzym bromelaïne is namelijk een stimulans voor de spijsvertering doordat het klachten in het maag-darmkanaal kan verminderen. Na de maaltijd afsluiten met een paar stukjes ananas heeft hetzelfde verlichtende effect. Goed om te weten! Lees ook: 3 vruchten die helpen tegen een opgeblazen gevoel Ananas is dus het perfecte natuurlijke hulpmiddel om een opgeblazen gevoel tegen te gaan én kan je het er al een klein beetje mee voorkomen: handig!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo