Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
natuurlijke make-up

Onze top 3 argumenten om over te schakelen op natuurlijke make-up

Ga jij samen met SkinnyLove ook voor een groenere toekomst? Van minder afval voor het milieu tot meer voordelen voor je huid: minerale of natuurlijke make-up is de way to go! We lijsten voor jou even op wat de grootste voordelen zijn, maar eerst:

Wat is natuurlijke of minerale make-up?

Minerale make-up bestaat uit natuurlijke minerale poeders zoals mica, klei en oxiden. Die komen in de plaats van siliconen, talkpoeder en synthetische materialen. Minerale make-up staat in de Lage Landen nog in zijn kinderschoenen. De term is dan ook geen beschermd begrip: heel wat merken claimen 100% natuurlijk te zijn. Toch voegen ze vaak polymeren of siliconen toe, als goedkoop vulmiddel voor poeders en crèmes. Vraag in de winkel altijd naar merken die een 'Slow Cosmetics' certificaat of vermelding hebben. Zo ben je zeker dat de formule puur is.

1. Liever voor je huid

Traditionele poeders zitten vol chemicaliën zoals natriumchloride of isopropylmyristaat, die de poriën kunnen verstoppen en pukkeltjes veroorzaken. Mineraalpoeders bevatten onder meer zink, dat irritaties juist tegengaat. Van natuurlijke poeders kan echt gezegd worden dat ze je huid laten ademen, wat een frisse teint alleen maar ten goede komt.

2. Gezonde (zonne)bescherming

natuurlijke make-upProducenten van natuurlijke make-up passen voor chemische zonnefilters zoals benzofenon. In plaats daarvan worden er natuurlijkere oplossingen aan de samenstelling toegevoegd, zoals titaandioxide (tegen schadelijke UV-stralen) en zink (als huidbeschermer). Kies altijd voor een formule met een SPF van minstens 25.

 

3. Doe het voor onze planeet!

Tenslotte gaan de voordelen van het smeren van natuurlijke ingrediënten op je huid verder dan jezelf. Als je van nu af aan overschakelt op minerale make-up, draag je een aardig steentje bij aan het milieu: dit soort make-up komt namelijk niet in plastic pakjes, maar vaker in mooie houten of kartonnen verpakkingen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"