Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
beginnen met een gezonde levensstijl

Beginnen met een gezonde levensstijl lukt jou eindelijk dankzij deze 5 inspirerende tips

Wanneer je een voltijdse job hebt en een huishouden draaiende moet houden, denk je misschien dat je amper tijd hebt om gezonde keuzes te maken. Niets is minder waar. Als je oprecht iets wil, vind je er altijd tijd voor. Zo is er zeker voldoende tijd om te beginnen met een gezonde levensstijl. Vraag je jezelf al heel lang af hoe? Dankzij deze vijf inspirerende tips lukt het jou nu écht.

1. Voorbereiding

Voorbereiding of meal prepping is een van de geheimen achter een gezonde levensstijl. Koop gezonde ingrediënten die je in meerdere gerechten kan gebruiken en plan op voorhand wat je allemaal gaat eten die week. Denk aan ontbijt, lunch, avondeten én snacks. Toegegeven, je gaat er even tijd voor opzij moeten houden, maar tijdens de week zal je er de vele gezonde voordelen van ervaren. Op die manier heb je allemaal gezonde voeding in huis en moet je nooit twijfelen wat er op het heerlijke menu staat die avond. Weg met ongezonde en onverwachte tussendoortjes of afhaalmaaltijden.

Lees ook: 4 tips om toch gezond te eten tijdens een drukke week

2. Prioriteiten stellen

beginnen met een gezonde levensstijl 'Geen tijd' is een excuus dat meestal 'geen zin' betekent. Iedereen heeft het druk en heeft van alles op de agenda staan om af te werken. Plan je bewegingsmoment of je food moment in, zodat het een echt agendapunt is waar je niet omheen kan. Als je gezond wil leven, moet je er werk van maken en dat mee bekijken als een prioriteit. Je moet er volledig achter staan. Wanneer je het eerder bekijkt als een dieet, zal het je niet lukken. Gezond zijn gaat over een hele levensstijl die vol te houden is op lange termijn, niet over een tijdelijk dieet met al even tijdelijke resultaten.

Lees ook: Zijn versgeperste sapjes eigenlijk gezond of niet?

3. Zoek je een sportbuddy

activiteiten bij lenteweer Een klassieke tip die écht werkt. Als je met iemand afspreekt om samen te gaan trainen, ben je veel minder geneigd om af te zeggen. Zelfs als je minder of geen zin hebt om te gaan, wil je die vriend(in) toch niet teleurstellen. Je kan elkaar motiveren om te blijven volhouden. En eens je de resultaten ziet, ga je blij zijn dat je de stap hebt gezet!

Lees ook: Meer beweging dankzij deze 5 handige tips (ideaal als je niet van sporten houdt!)

4. Onthoud je motivatie

bijkomen in een dag Een gezonde levensstijl is niet vier keer per week groenten eten en voldoende bewegen, om dan de andere dagen helemaal los te gaan en koekjes te eten tegen de sterren op. Het is een manier van leven die uiteindelijk zowel je fysieke als mentale gezondheid stimuleert. Die gezonde levensstijl houdt een balans in. Af en toe eens genieten van een frietje mag absoluut. Zeker in het begin, is het belangrijk om niet zomaar aan alles toe te geven, omdat je zo sneller de controle zal verliezen. Onthoud bij elke hap wat je motivatie is en waarom je graag gezonder wil leven. Je komt er wel!

5. Drink voldoende

bruiswater minder gezond Wie gezond wil zijn, moet ook voldoende water drinken. Je zal merken dat je zo minder honger hebt en sneller verzadigd bent tijdens de maaltijd. Je huid profiteert bovendien mee van de voortdurende hydratatie. Geen fan van droog water? Voeg dan het natuurlijke SkinnyLove toe aan je water om te genieten van een extra smaakje en vooral extra vitaminen en mineralen die je gezondheid een boost geven. Ook een vers stukje fruit kan dienen als een heerlijke smaakmaker.

Lees ook: Vijf overtuigende redenen waarom veel water drinken gezond is

Dankzij deze vijf tips zal het jou helemaal lukken om te beginnen met een gezonde levensstijl. Onthoud dat elk begin even wennen is. Het wordt de moeite waard, beloofd.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"