Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
beige

Beige saai? Zo zeker niet!

Wie goed heeft opgelet, merkte ongetwijfeld al op dat het straatbeeld deze lente opvallend beige kleurt. Zowat alle nieuwe kledingcollecties vertegenwoordigen de kleur en ook op de sociale media verschijnt de ene na de andere crèmekleurige outfit. De kleur wordt jammer genoeg vaak in één adem genoemd met 'saai', maar dat is helemaal niet het geval. Dit is hoe je de trendkleur beige allesbehalve saai maakt!

Veel mensen krijgen bij de gedachte aan de kleur beige de kriebels, of het nu gaat om een detail in het interieur of een aanwinst voor de kleerkast. Toch is de kleur helemaal niet zo oubollig of saai als ze vaak wordt toegeschreven. Zo draag je beige op een frisse manier!

1. Combineer met felle kleuren

beige Dat beige een neutrale kleur is, daar moeten we je gelijk in geven. Maar geef toe, ook de kleuren zwart en wit zijn niet zo verrassend of vernieuwend en die heb je ook massaal in je kleerkast hangen. Aangezien de kleur neutraal is, betekent dit dat je er enorm veel kanten mee uitkan. Een beige broek met een witte blouse? Instant klaar voor op kantoor. Een zwarte jurk met daarover een mooie crèmekleurige trench coat? Helemaal klaar voor date night! Wil je liever niet alleen maar op safe spelen? Combineer het dan met felle kleuren zoals rood of kobaltblauw. Zo blijf je zeker weg van het grijze-muis-gehalte.

2. Verschillende tinten

beige Net zoals zowat elke andere kleur, is beige niet alleen maar beige. Het is een canvas dat uit vele verschillende tinten bestaat en het is ook hier belangrijk om de juiste tint voor je huid te kiezen. Niet iedereen staat evengoed met elke tint. Wie een bleke huid heeft, opteert best voor een donkere tint met een warme ondertoon. Wie een warmere huid heeft, gaat beter voor een koelere tint. Staar je dus niet blind op één stuk, maar probeer verschillende tinten uit om te kijken welke het best bij jou past. Wedden dat de kleur jou nog verrast?

Lees ook: Deze kleur doet jou er nog slanker uitzien dan zwart

3. You are gold

Beige saai? Wij dachten van niet! De kleur past qua ondertoon perfect bij goud, wat het tot het ideale mix-en-match duo maakt. Haal die gouden accessoires dus maar boven om je beige look wat op te fleuren. Van een zogenaamd saaie outfit maakt je zo in no time een gouden combinatie. Hoe draag jij beige in je outfit deze lente?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"