Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
nooit ziek

Dit zijn de best bewaarde geheimen om nooit ziek te worden

Om nooit ziek te worden moet je investeren in je gezondheid. Misschien lijkt het nu of je saaier bent dan iemand die er maar op los leeft. Maar je zal zien: later werpen de vruchten van je fitte levensstijl zich sowieso af. Start bijvoorbeeld met deze 5 slimme trucjes, die we geleerd hebben van geluksvogels die nooit ziek worden.

1. Kies voor propolis

Je weerstand wordt pas echt sterk als je er dagelijks iets extra's voor doet. De vitamine C in dit drankje is een optie, of help de natuur een handje en vul je eetpatroon aan het beste van de bijtjes. Propolis houdt griep en verkoudheid op een afstand. Je kan een beetje tinctuur van propolis makkelijk toevoegen aan een glaasje water of je favoriete warme drankje.

2. Kijk TV om nooit ziek te worden

Oké, niet de hele dag! Een leuke pauze voor je lievelingstalkshow of sitcom is meer wat we in gedachten hebben. Denk maar aan je studententijd. Toen kon je er na een aflevering van Friends toch ook weer helemaal tegenaan? 30 minuutjes lang met je 'verstand op nul' voor de buis zitten brengt het cortisolniveau in je lichaam pijlsnel naar beneden. Een overschot aan cortisol en adrenaline keldert namelijk je gezondheid en maakt je tot 80% minder weerbaar voor infecties.

3. Was je handen als een pro

Massagetherapeuten, dokters en verplegers komen de hele tijd in contact met mogelijke infecties. Ze wassen dus hun handen nog vaker dan gebruikelijk. Hun tips om nooit ziek te worden? Niet alleen regelmatiger wassen, maar ook grondiger. Scrub je handen zo'n 20 seconden lang en maak je nagels schoon met een borsteltje. Werk af met een desinfecterende gel, het liefst 1 met slechts 60% alcohol.

4. Eet alle kleuren van de regenboog

Het is geen geheim dat antioxidanten supersterke handlangers zijn van een goede gezondheid. Felle kleuren op je bord zijn meestal een indicator dat je goed bezig bent (neen, en dan hebben we het niet over fluo snoepjes!). In deze blog vind je massa's info om te goochelen met gezonde bêta-caroteen (uit wortelen, pompoen en zoete aardappel bijvoorbeeld), antocyanen en resveratrol (het kiemenbestrijdende stofje uit rode druiven). Een licht eetpatroon met veel groenten, fruit en gezonde vetzuren helpt bovendien om je mentale gezondheid te versterken.

5. Draag pantoffels

Perfect gezonde mensen lopen nooit rond zonder pantoffels. In de eerste plaats kom je met knusse voetjes veel beter tot rust na een lange dag hard werken. Maar afgezien van comfort verzorgen lekker warme onderdanen ook je weerstand. Als je het koud hebt, krijgen de hersenen de boodschap dat ze warmte moeten centraliseren. Zo stroomt er minder bloed naar de uiteinden van je lichaam. En omdat een verminderde doorbloeding zorgt voor minder infectiebestrijdende witte bloedcellen, word je meer vatbaar voor ziektekiemen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"