Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
menopauze verschil

Bewezen: dankzij dit kleine verschil voelt de menopauze een pak beter

De menopauze is een lastige periode, waarbij schommelingen in je humeur en stress door ongemakken nooit ver weg zijn. Het positief leren omgaan met stress is van cruciaal belang. Maar hoe?

Aromatherapie en menopauze: topcombo

Dat geuren een positieve invloed hebben op ons gemoed, is al langer bekend. Uit een studie blijkt nu dat een heerlijk parfum nog meer effect heeft tijdens de menopauze. Tijdens het onderzoek werd namelijk gezocht naar het effect van aromatherapie op vrouwen in de overgang. Aromatherapie maakt gebruik van etherische olie, meestal via verneveling of massage. Wat bleek? Bij een groep vrouwen die tweemaal per week werden gemasseerd, bleek massage met aromatherapie dubbel zo veel resultaten op te leveren dan een reguliere massage. Wie genoot van een massage met olie van lavendel, rozemarijn, geranium of rozen vertoonde een duidelijke verlichting in de overgangsklachten. Een andere groep vrouwen uit het onderzoek onderging een massage, met de zelfde frequentie, maar zonder aromatische oliën verdund in amandelolie. Bij deze groep vrouwen bleven de klachten onveranderd. Volgens de studie.

Massage houdt je huid soepel

Alle fysieke en mentale veranderingen rond de menopauze brengen immers wat stress en zorgen met zich mee. Je hebt zo'n massage dus in de eerste plaats nodig om die onaangename gevoelens de baas te kunnen, maar ook je huid vaart er wel bij. Tijdens de overgang produceert je lichaam minder oestrogeen. Daardoor hebben veel vrouwen in de overgang te maken met een droge huid die er wat ruw uitziet. Ook de hoeveelheid collageen en elastine neemt af, waardoor je huid slapper wordt. Op voorwaarde dat ze regelmatig gebeurt, draagt een massage zeker bij tot het soepel houden van je huid. Natuurlijke olie hydrateert de huid beter dan lichaamscrème en zorgt ervoor dat ze mooi glanst.

Zelf proberen?

Om vlotter door de menopauze te komen, wordt aangeraden om eens wat vaker naar de kapper of schoonheidsspecialist te gaan. Dat SkinnyLove speciaal bedacht werd voor de schoonheid van je figuur én je huid, is dus mooi meegenomen. Vaak besteden we eerst aandacht aan ons gelaat en haar, en blijft de zorg voor ons lichaam achterwege. Nu je weet dat aromatherapie echt een verschil uit maakt, wil je vast wat vaker een massage inplannen. Informeer vooraf of er aromathische mengsels op maat kunnen worden gemaakt. Misschien is 2 x per week niet haalbaar, dus zorg dat je je bekwaamt (of je partner!) in een paar handige technieken zodat je ook zelf thuis aan de slag kan.

Recept voor sombere dagen

Fleur je dagen op met je eigen aromatische mengsel. In bijna elke bioshop kan je rozemarijn-of geraniumolie vinden. Misschien heb je nog gedroogde lavendelblaadjes van op vakantie? Voeg de lavendel dan toe aan een flesje amandelolie. Voel je je soms een halve druïde en experimenteer je graag? Het volgende brouwsel is geïnspireerd op de verjongende ingrediënten van SkinnyLove: meng 4 druppels mandarijnolie, 3 druppels citroenolie en 3 druppels rozemarijnolie met 20 ml amandelolie. Masseer je lichaam er ‘s avonds mee, of op momenten dat de stress de kop opsteekt. Je hoogst persoonlijke mengeling blijft vier weken goed in de koelkast.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"