Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
echte liefde herkennen

Bewezen: koppels die dit samen doen zijn gelukkiger

Wat is het geheim achter al die gelukkige koppels? Dat heb jij jezelf ongetwijfeld ook al afgevraagd. Wat één van de geheimen is? Samen sporten. Het is bewezen dat koppels die samen sporten in het algemeen gelukkiger zijn én langer samen blijven.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat koppels gelukkiger zijn wanneer ze samen sporten. Al vanaf een keertje per week samen uit je zetel komen voor wat beweging beïnvloedt effectief jullie relatie positief. Het zou de emotionele en fysieke connectie versterken.  Bovendien is het ook voordelig voor je dieet als je jouw partner meekrijgt. Samen een rondje gaan lopen, is al veel beter dan samen die hele zak chips voor de televisie leegeten. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je liefdesleven.

Lees ook: Happy koppels willen dat je hun 4 beste geheimen kent (goedgekeurd door psychologen!)

1. Je ziet elkaar liever

koppels gelukkig Studies hebben aangetoond dat koppels die samen sporten meer tevreden zijn over hun relatie. Samen een fysieke uitdaging aangaan, schept een band. Je bent niet alleen trots op jezelf, maar ook op je partner. Tegelijkertijd motiveer je elkaar om door te zetten. Na een work-out komen er endorfines vrij die ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt. Ook gelukkiger in je relatie dus. Dat rondje lopen lijkt plots aantrekkelijk, niet?

2. Fysieke aantrekkingskracht

Doordat jullie samen fysieke inspanningen leveren is er ook meer fysieke aantrekkingskracht tussen jullie. Wanneer je hebt gesport, gaat die inspanning ervoor zorgen dat jullie meer aangetrokken zijn tot elkaar. Bovendien hebben jullie sportsessies ook een invloed op het uithoudingsvermogen, wat het seksleven verbetert. Misschien toch eens iets aan die conditie doen?

3. Sterkere emotionele band

koppels gelukkig Wanneer je samen traint met je partner ga je beter leren samenwerken. Je stemt je sportritme op elkaar af en stimuleert elkaar om telkens net een extra inspanning te leveren. Zo dagen jullie elkaar elke work-out meer uit dan wanneer je alleen sport. Je leert samen overleggen en beslissingen nemen over de duur en de intensiteit van de work-out. Daarnaast hebben jullie een gemeenschappelijk doel, wat voor meer begrip en verbondenheid zorgt. Nog niet overtuigd? Koppels zijn gelukkiger wanneer ze samen sporten, dat is één van de geheimen achter een succesvolle relatie. Een keertje proberen kan nooit kwaad als het tot geluk leidt, toch?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"