Doorgaan naar inhoud
warme drankjes

Bewezen: warme drankjes kunnen je leven écht verbeteren

Warme drankjes maken de wereld niet alleen mooier tijdens 'De warmste week', ze doen ook echt elke dag iets voor ons. Op elk moment zelfs: we hebben ze nodig om wakker te worden, maar ook om vlot door de werkdag te cruisen, voor we naar bed gaan... En op een niet zo doordeweekse dag: om pijn te verzachten of te troosten.

't Zit vanbinnen

Volgens een Amerikaanse studie kan een kopje warme drank zelfs een vriendelijker wezen van je maken. Of tenminste de schijn wekken dat je een brave inborst hebt. Aan proefpersonen werd namelijk gevraagd om tientallen onbekenden te beoordelen op hun uitstraling. Ze mochten dit doen na het drinken van een kopje koude, en vervolgens warme drank. Welnu, van de warme drank kreeg het testpaneel het echt warm, ook vanbinnen. Na een kopje hete koffie of thee werden onbekenden steevast niet alleen sympathieker, maar ook zorgzamer en meer vrijgevend ingeschat. Goed om weten als je een werkrelatie over de vloer hebt. Als je de keuze hebt om een glaasje water aan te bieden, of een warm drankje, zal je meer goede wil oogsten met de tweede optie. warme drankjesEen gelijkaardig effect krijg je als je met een lekker warme, fluffy hond op schoot zit. Misschien net iets minder handig tijdens de kantooruren? Meer weten over het effect van een gezellige hond in huis?

Lees ook: Hond verhoogt kans op relatie.

Op zoek naar warme drankjes waar je helemaal zen van wordt? Als je eens minder zin hebt in kamillethee, kan matcha wonderen doen. Hier lees je alles over deze ultrageconcentreerde drank, die bovendien goed is voor de lijn.

Een hartverwarmend ritueel

Dat warme drankjes ons echt tot in het diepste van onze ziel kunnen raken, verklaart de paniek wanneer bij sommige mensen hun favoriete mok in duizend stukjes breekt. Heel wat mensen zie je ook hun warme mok met beide handen omklemmen, als wilden ze hun kostbare warme drankje (en favoriete kopje!) innig beschermen. Het staat dus vast dat warme drankjes een gevoel van rust en veiligheid scheppen. Met een deugddoend kopje heet vocht in je hand lijken stress en zorgen net iets verder weg. Ook food creator Alain Indria heeft een zwak voor warme drankjes: hij startte ooit met fruitige cappuccino's als vervanger van koffie. Als oud-topsporter is hij ook helemaal in de ban van hoogwaardige gember als krachtmiddel. Toen hij stopte met bewegen en de kilo's eraan vlogen, creëerde hij SkinnyLove, ook weer op basis van fruit en vezels. Veel mensen vinden dit spicy drankje een lekker alternatief voor zoete warme drankjes.
Vorig artikel Dankzij dit snelle, simpele trucje lijken je nagels langer
Volgend artikel Deze top 3 argumenten om gember te gebruiken moet je ontdekken