Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zeelucht goed voor de gezondheid

Bewezen: zeelucht goed voor de gezondheid

Wie graag een dagje naar de zee gaat, springt alvast een gat in de lucht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zeelucht goed voor de gezondheid is en dat het ons op verschillende vlakken kan helpen. Hoe komt het dat de zeelucht ons zo veel beter doet voelen?

Zeewater

Dat de zeelucht zo gezond is voor ons hebben we te danken aan het zeewater. Dat is namelijk rijk aan zout, jodium en magnesium. De felle wind die meestal aan de zee waait, verspreidt deze drie elementen door de lucht, waardoor wij ze inademen. Vergelijk de frisheid van de lucht aan zee maar eens met die in de stad: wie diep in- en uitademt merkt onmiddellijk het verschil. Geen schadelijke stoffen en uitlaatgassen te ruiken!

1. Rustgevend

zeelucht goed voor de gezondheid De geluiden die het ruisen van de golven en het waaien van de wind opleveren, geeft ons een rustgevend en kalmerend gevoel. Wie een dagje aan de zee rondloopt zou kalmer, positiever en rustiger zijn. De zeelucht en het uitzicht van de zee zelf zouden bovendien helpen om depressies te voorkomen. Het totaalplaatje zorgt voor innerlijke kalmte. Een dipje of een slechte dag? Een tripje naar de zee is de oplossing!

2. Minder stress

zeelucht goed voor de gezondheid Alsof dat nog niet genoeg is, stimuleert de zeelucht ook nog eens de aanmaak van serotonine in ons lichaam. Dat is een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor een positief effect op ons humeur én die ons stressniveau naar beneden haalt. Gewoon een dagje rondwandelen aan de zee en de frisse zeelucht goed in- en uitademen kan helpen om wat minder stress te hebben en alles wat meer te relativeren.

3. Helpt tegen longkanker en hoge cholesterol

Er loopt momenteel zelfs onderzoek naar zeelucht als een genezende factor bij longkanker en als oplossing voor een te hoog cholesterolgehalte. De zeelucht zou de werking van een gen dat verantwoordelijk is voor die kanker en een te hoge cholesterol afremmen. De volgende stap is achterhalen wat in de zeelucht dit effect precies heeft. Wordt vervolgd…

Lees ook: Is jouw cholesterol te hoog? Dankzij deze 6 tips verlaag je actief je cholesterol

Dat zeelucht goed voor de gezondheid is, staat vast. Wij kennen wel ergere oplossingen om van onze stress af te geraken…

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo