Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
anderen helpen tijdens corona

Bezig blijven tijdens corona: 3 makkelijke tips!

Tijdens deze tijden van corona is het belangrijker dan ooit om te denken aan jouw gezondheid. Mensen zitten veel meer thuis en grijpen sneller naar ongezonde snacks. Als je je SkinnyLove blijft drinken maken de corona kilo's geen kans¹. Al bestaat de kans natuurlijk wel dat je je gaat vervelen en dat je niet zeker bent of je SkinnyLove wel volhoudt. Geen zorgen: hier zijn 3 makkelijke tips om thuis bezig te thuis tijdens corona!

At home workouts!

anderen helpen tijdens corona Alle openbare plaatsen om te sporten zijn dicht en je moet thuis blijven… Je werkt of studeert thuis vanuit je zetel of je bed en dit betekent voor veel mensen dat hun zin en motivatie om in beweging te blijven sterk daalt. Toch is het super belangrijk om (een beetje) sportief te blijven! Overvolle schema’s zijn op dit moment niet meer zo’n goed excuus als wanneer je gewoon moet gaan werken of naar school gaat. Hier zijn enkele tips om toch voldoende beweging te krijgen doorheen de dag:
  • Ga regelmatig bij je thuis in de buurt wandelen, joggen, lopen of fietsen. Zo kom je nog voldoende buiten en kan je een frisse neus halen én je bent sportief bezig!
  • Zoek online een schema op met simpele oefeningen waarvoor je geen spullen zoals gewichten of toestellen nodig hebt. Je kan ook enkele oefeningen zoals sit-ups of squats die je zelf leuk vindt combineren en zelf een klein schema opstellen, denk wel aan een rustdag om de 2 à 3 dagen. En het beste: je kan deze work-outs op ieder moment van de dag doen.
  • Combineer je dagelijkse bezigheden met korte oefeningen tussendoor. Een voorbeeldje: iedere keer dat je naar het toilet gaat doe je een aantal squats. Dit doe je dan met verschillende dingen en verschillende oefeningen. Hiervoor kan je natuurlijk ook een aantal dagen als rustdag invoeren.

Family first, zeker nu.

De quarantaine geldt voor iedereen, ook voor gezinnen. Het is met kinderen thuis niet makkelijk om ze continu aandacht te geven, maar het is belangrijk dat dat wel voldoende gebeurt. Enkele ideeën:
  • Hou een spel-of knutselavond. Speel een paar spelletjes die je kinderen leuk vinden, dit is voor de ouder(s) niet altijd even leuk, maar deze momenten worden zeker gewaardeerd.
  • Baking day! Bak met je kinderen SkinnyLove proof koekjes of andere dingen die ze lekker vinden. Probeer bijvoorbeeld één van onze spreads op een pain des fleurs. Gezond eten blijft belangrijk, dus je kan ze ook gewoon met kleine dingen laten helpen tijdens het koken.
  • Doe je work-outs? Laat je kinderen de simpele dingen meedoen of geef ze een makkelijkere versie van de oefening die jij doet. Zo blijft het hele gezin fit!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo