Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
binnenblijven door corona

Binnenblijven door corona vervelend? Niet dankzij deze 5 tips!

Social distancing op straat wanneer je een wandeling maakt of naar de winkel gaat, thuiswerken en verplicht binnenblijven door corona. Het is heel wat, die maatregelen tegen corona. Om de kans op meer besmettingen met corona te beperken, moeten we jammer genoeg ons eigen leven ook wat beperken. Weet je niet goed wat je met al je vrije tijd kan doen? Dan heb je zeker iets aan deze 5 thuisblijftips om de komende dagen bezig te blijven!

Normaal is vrije tijd iets waar we allemaal stiekem - of niet zo stiekem - naar snakken. Wat meer tijd voor jezelf in het midden van een overvolle agenda en een druk sociaal leven stond altijd hoog op jouw verlanglijstje. Heb je nu dat hele verlanglijstje al volledig afgewerkt en weet je even niet meer wat je met de rest van deze quarantainetijd nog moet doen? Lees dan snel verder. Deze tips tonen aan dat binnenblijven door corona écht niet zo vervelend is als je denkt. Je kan er alleen maar het beste voor jezelf uithalen!

1. Leer iets nieuws

binnenblijven door corona Wil je al lang een cursus volgen om je work skills bij te schaven, een nieuwe taal leren of je verdiepen in de wondere wereld van gezonde voeding? Dan is het nu het moment om daar werk van te maken. Heel wat cursussen zijn nu online toegankelijk aan verlaagde tarieven om mensen thuis te stimuleren iets nieuws te leren. Uit quarantaine komen mét nieuwe talenkennis of een nieuwe hobby? Het kan slechter! Kies iets leuks uit en ga er helemaal voor.

Lees ook: Anderen helpen tijdens corona? 4 manieren waarop je dat kan

2. Experimenteer in de keuken

binnenblijven door corona Wanneer we onze sociale media afschuimen op zoek naar nieuws, nieuws en nog meer nieuws komen we elke dag heel wat leuke recepten tegen die we ergens in een vergeethoekje op het wereldwijde web opslaan om 'ooit' te proberen. Je weet wel, ooit, wanneer je tijd hebt. Nu heb je die tijd, jippie! Haal die recepten maar uit het vergeethoekje en experimenteer er op los in de keuken. Ga naar de winkel en kijk eens welke groenten er liggen die je nooit eerder proefde en test ze uit in een nieuw gerechtje. Maak werk van een gezonde, voedzame maaltijd voor heel het gezin. Kook bewust en geniet ervan! Inspiratie nodig? Deze gevulde groenten die je immuunsysteem boosten zijn alvast een goeie start! Neem ook zeker eens een kijkje op de webshop van SkinnyLove voor een heel uitgebreid aanbod aan gezonde SkinnyLove spreads die je in al jouw maaltijden kan gebruiken. Smullen gegarandeerd!

Lees ook: Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

3. Blijf bewegen

binnenblijven door corona Gelukkig schijnt het zonnetje tijdens onze quarantaine! Dat betekent dat je automatisch meer zin hebt om te wandelen of te sporten in de buitenlucht. Wandelen is een van de weinige dingen die we nog wél mogen doen, maak daar dus volop gebruik van. Blijf niet heel de dag alleen maar in je zetel zitten - al is dat zeker oké als je daar ook nood aan hebt - maar ga naar buiten voor wat frisse lucht! Geniet van de zon en laad je vitamine D-gehalte meteen op. Dat houdt je lichamelijk niet alleen in topvorm, maar is ook goed voor je immuunsysteem en je humeur. Redenen genoeg om buiten te komen op een veilige manier!

4. Maak je huis schoon

lenteschoonmaak De lente is net begonnen, wat het de perfecte periode voor een lenteschoonmaak maakt! Tijdens het kuisen hou je je lichaam in beweging, verzet je je gedachten en maak je je hele huis helemaal quarantaine proof. Want zeg nu zelf, hoe beu je alle Marie Kondo's van de wereld ook mag zijn, een opgeruimd huis om de komende weken in te verblijven, is toch nét iets aangenamer. Je SkinnyLove aan de zijkant als verfrissing, een muziekje op, en gaan!

Lees ook: Een lenteschoonmaak? 3 redenen om die nu te doen!

5. Doe waar jíj zin in hebt

hoe blijf je gezond Los van deze vier bovenstaande tips is het helemaal aan jou om de komende weken zelf in te vullen. Doe waar jíj zin in hebt thuis en gebruik deze tijd om op te laden. Je blindstaren op het binnenzitten, zal je niet gelukkig maken. Iedereen leeft in onzekere tijden nu, maar je kan wel gebruik maken van deze tijd om eens dingen te doen waar je anders de tijd niet voor vindt. Binnenblijven door corona is daardoor al véél minder erg, toch?

Lees ook: Rustig blijven tijdens corona: 5 makkelijk toepasbare tips

Je vervelen tijdens het binnenblijven door corona? Daar geven deze tips geen kans toe!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"