Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
blaasontsteking middel

Blaasontsteking? Dit natuurlijke middel kende je nog niet! (+ nog 3 andere voordelen)

Bij blaasontsteking brengen veenbessen snel soelaas, maar als je die niet voorhanden hebt is er nog een uitstekend natuurlijk middel. Echinacea of rode zonnehoed heeft grote gezondheidsvoordelen, niet alleen tijdens de winter. Laten we beginnen bij de meest bekende heilzame eigenschap, om dan over te schakelen op de minder bekende pluspunten:

1. Echinacea = ideaal voor neus, keel en oor

Volgens een recente studie ben je gemiddeld ongeveer 1 dag sneller verlost van je verkoudheid of griep als je echinacea inneemt. Het kruid behandelt verkoudheden, griep, keelpijn en bronchitis. Rode zonnehoed is namelijk een uitstekende bestrijder van allerlei soorten infecties in het lichaam, zo ook oor- of tandvleesontstekingen en infecties van de bijholten.

2. Koningin van de weerstand

Omwille van zijn heilzame eigenschappen slikken heel wat mensen ook preventief supplementen of nemen ze een tinctuur. Onderzoek brengt naar voren dat deze toevoeging de kans op verkoudheid halveert. Ook de natuurlijke middelen die we beschrijven in dit artikel verhogen je weerstand op een snelle en efficiënte manier.

3. Zonnehoedje voor je huid

Rode zonnehoed is dankzij zijn bacterie-, virus- en schimmelbestrijdende eigenschappen ook goed voor allerlei huidaandoeningen: van acne tot psoriasis, eczeem en zelfs bij ontsteking van de lymfeknopen. De lymfebanen onder onze huid zijn onzichtbare, maar uiterst belangrijke elementen van ons lichaam. Deze dagelijkse praktijk houdt je lymfesysteem in topconditie.

4. Anti-blaasontsteking

Ben je met een kort rokje en dunne kousen gaan feesten dit weekend? Heb je een paar dagen minder gedronken? Dat is voor sommige vrouwen al genoeg om een blaasontsteking te krijgen. Ook hier kan je echinacea voor inzetten. Vrouwen hebben gemiddeld 1 x per jaar een ontsteking van de urinewegen, en kunnen baat ondervinden bij rode zonnehoed als natuurlijk middeltje. Als alternatief voor tincturen en pastilles kan je zo nu en dan echinacea-thee zetten. De gedroogde blaadjes voor een infusie vind je in elke goede natuurwinkel.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"