Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
blauwe maandag

Blauwe maandag: 3 gezonde en effectieve tips tegen de blues

Heb jij vandaag last van een blauwe maandag? Dan ben je niet alleen! Na de maand december vol feestdagen en gezellige momenten met familie en vrienden is het heel normaal dat je tijdens januari even een dipje ervaart, omdat de dagen weer in zijn normale sleur verlopen. Toch kan je die sleur zelf breken en niet toegeven aan die blauwe-maandag-gevoelens. Hier vind je drie gezond en effectieve tips tegen de blues.

1. Ga naar buiten

blauwe maandag

Een gebrek aan daglicht wordt gezien als de grootste boosdoener van jouw depressieve of verdrietige gevoelens. Wanneer het tijdens de winter licht is, zitten we meestal binnen te werken en tegen dat we weer naar huis vertrekken, is de zon alweer ondergegaan. Dat levert je vaak een gebrek aan serotonine en dopamine op. Beide zijn neurotransmitters in je hersenen. Ze beïnvloeden ons geheugen, ons zelfvertrouwen en onze stemming. Factoren die een groot effect hebben op hoe je jezelf voelt die dag. Probeer dus toch een keertje naar buiten te gaan en wat daglicht mee te pikken tijdens een pauze! Het natuurlijke SkinnyLove helpt bovendien je energieniveau⁵ te herstellen, wat op zijn beurt je geluksgevoel weer ten goede komt.

2. Eet gezond

Hoewel comfort food wordt aangeprezen als de ultieme oplossing om je te troosten, heeft ongezonde voeding net het omgekeerde effect. Op die manier wordt het een vicieuze cirkel waar je moeilijk uitgeraakt. Kies op een slechte dag juist voor een gezonde en evenwichtige maaltijd met de nodige vitaminen, mineralen en vezels. De gezonde voedingsstoffen voeden je lichaam en je geest en geven je automatisch een beter gevoel over jezelf. Je voedt zo niet alleen je gezondheid, maar ook je mentaal geluk. Combineer trage koolhydraten zoals boekweit en volle rijst met voldoende groenten en gezonde vetten. Drink ook je SkinnyLove trouw op en je bent helemaal klaar voor een happy Monday in plaats van een blue Monday.

3. Beweeg

blauwe maandag Nee, je hoeft niet per se een halve marathon te gaan lopen om je beter in je vel te voelen. Toch is beweging een van de meest effectieve manieren om je beter te voelen. Waarom? Zelfs tijdens een eenvoudig wandelingetje met de hond produceren je hersenen endorfine. Daardoor komen er heel wat 'feel good'-stofjes vrij in je hoofd, waardoor je jezelf supergoed voelt. Ideaal voor op een blauwe maandag als je het ons vraagt. Ben je al een tijdje de zin in beweging kwijt? Ook hier snelt SkinnyLove jou ter hulp. Doordat je jezelf zo goed voelt in je vel én doordat je energiepeil⁵ weer de hoogte is ingeschoten, ga je automatisch meer zin hebben om uit de startblokken te schieten. Onthoud vooral: elk stapje telt! Yes you can!

Lees ook: Solden bij SkinnyLove: dé oplossing voor een blauwe maandag

Dankzij deze drie tips tegen een blauwe maandag voel jij jezelf op en top, niet alleen vandaag, maar ook de rest van het jaar. SkinnyLove doet al het werk, jij moet het alleen maar trouw opdrinken! En je kan nog eens van korting profiteren ook... Blauwe maandag was nog nooit zo leuk!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"