Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
blijven bewegen tijdens corona

Blijven bewegen tijdens corona? Minder moeilijk dan je denkt!

Dat we met zijn allen massaal thuiszitten de komende weken, betekent niet dat we niet moeten blijven bewegen. Lichaamsbeweging is een belangrijk aspect dat bijdraagt aan onze algemene gezondheid. Het is nu belangrijker dan ooit om te blijven bewegen, om zo ons lichaam en vooral ook ons immuunsysteem op peil te houden. Blijven bewegen tijdens corona? Minder moeilijk dan je denkt!

1. Wandelen

blijven bewegen tijdens corona Wat blijven bewegen tijdens corona al iets makkelijker maakt? Het feit dat we nog steeds naar buiten mogen gaan om te wandelen. Maak daar volop gebruik van, zeker nu het zonnetje gelukkig wat vaker schijnt! Amper één uur buitenlucht per dag kan je lichamelijke en mentale gezondheid op heel wat vlakken een opmerkelijke boost geven. Maak een wandeling in het park in je buurt of wandel wat rond in de stad. Hou wel zeker een veilige afstand van minstens 1,5m van anderen en ga niet naar buiten met meer dan één wandelbuddy. Nog pluspunten van wandelen? Je houdt je lichaam in vorm en krijgt meteen heel wat extra vitamine D binnen.

Lees ook: Binnenblijven door corona vervelend? Niet dankzij deze 5 tips!

2. Online workouts

blijven bewegen tijdens corona Nee, je moet niet meteen een doorwinterde sporter worden om te blijven bewegen tijdens corona. Toch zijn online workouts een mooie vorm van beweging die je in alle rust en stilte kan uitoefenen en nog belangrijker: op je eigen tempo. Heb je zin in iets anders dan altijd maar dat wandelen? Dan zorgen online workouts voor de perfecte afwisseling én voor de nodige dosis energie.

3. Kuisen

lenteschoonmaak Ja, je leest het goed. Je wekelijkse kuisbeurt is evengoed om in beweging te blijven. Een intensieve lenteschoonmaak zelfs nog beter. Tijdens het stofzuigen, dweilen en opruimen verbrand je onvermijdelijk heel wat calorieën. Ook al is dat niet het belangrijkste, die lichamelijke beweging is eigenlijk al voldoende om dagelijks wat in beweging te blijven. Geen zin om naar te buiten gaan? Dan weet je wat je te doen staat!

Lees ook: Een lenteschoonmaak? 3 redenen om die nu te doen!

4. Dance it out

blijven bewegen tijdens corona De beste manier om stress weg te krijgen? Dansen! Zet je favoriete muziek op en gooi alles er even uit. Door het dansen, schud je letterlijk de stress van je af. Je lichaam maakt extra endorfines aan, waardoor je jezelf automatisch beter in je vel gaat voelen en er happy vibes loskomen. Bij een gevoel van angst of stress helpt het om net traag te dansen, zodat je bewust elke beweging aanvoelt. Een slechte dag? You know what to do!

Lees ook: Binnenblijven door corona vervelend? Niet dankzij deze 5 tips!

Blijven bewegen tijdens corona is dus helemaal niet moeilijk. Nood aan een extra energieboost als motivatie om te blijven bewegen tijden corona? Drink dan zeker je dagelijkse ochtend- en avondkuur SkinnyLove! De lichamelijke boost die je nodig hebt om vol energie⁵ deze quarantaine door te komen. Yes you can, samen staan we sterk!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"