Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
buikvet verbranden

Buikvet verbranden dankzij deze 4 voedingsmiddelen

Ben je al heel wat kilo's afgevallen, maar blijven die vetrolletjes rond je buik maar hangen? Dan is het een goed idee om deze voedingsmiddelen op te nemen in je dieet. Geef zeker niet op en ga door met een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Het meeste vet verlies je simpelweg door gezond te eten. Deze voedingsmiddelen zullen je buikvet verbranden.

1. Appels

An apple a day keeps the doctor away, zeggen ze wel eens. Ook je buikvet kan hierdoor wegblijven. Het is een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden. Omdat appels vol vitamine C, flavonoïden en bètacaroteen zitten, zijn ze erg goed voor het verbranden van vet.

Lees ook: Waarom je écht elke dag een appel moet eten

2. Selder

bleekselderij gezond Selder bestaat hoofdzakelijk uit water, is vrij van vet en cholesterol en laag in calorieën. Het is dan ook een perfecte groente om nog wat gewicht en vet mee te verliezen. Je vindt er ook vitamine C en calcium in, wat het tot een stimulans voor het verbranden van buikvet maakt.

 

Lees ook: Selder gezond? 4 doorslaggevende redenen waarom het goed is voor je lichaam

3. Tomaten

De tomaat is een populaire vruchtgroente die je zeker niet mag onderschatten. Zowat elk gerecht kan ermee gecombineerd worden: sauzen, salades, warme schotels en ga zo maar door. Ze geven alles een unieke en lekkere smaak die de gerechten net dat tikkeltje beter maken. Het eten van tomaten vermindert de ophoping van lipiden of vetten in je bloed. Doordat het vet zich niet ophoopt, gaat het lichaam gereinigd worden en ga je meer buikvet verbranden. Recept: Snel-klaar-tapenade met olijven en zongedroogde tomaten

4. Kersen

Ons spijsverteringsstelsel verbetert door het eten van kersen. Dat helpt om cholesterol te verlagen en urinezuur te leveren. Verder reguleren ze ook de stofwisseling, waardoor je een kleiner hongergevoel hebt en je tegelijkertijd gezond blijft.

Lees ook: Kerngezond dankzij kersen? Het kan! 

Deze voedingsmiddelen geven je dat duwtje in de rug om je buikvet te verbranden!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"