Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
buikvet verbranden

Buikvet verliezen? Vermijd dan deze 3 valkuilen

Het getalletje op de weegschaal is wel omlaag gegaan, maar dat buikvet lijkt jammer genoeg nog steeds redelijk aanwezig te zijn. Buikvet verbranden is heel moeilijk, zeker omdat het een specifieke plek betreft waar je graag centimeters wil zien verdwijnen. Een specifieke lichamelijke plaats om vet te verliezen, is nooit vanzelfsprekend, omdat elk lichaam vlotter vet verliest op een andere plaats. Deze drie mogelijke oorzaken zorgen ervoor dat dat buikvet verliezen maar niet lijkt te lukken.

Waarom je dat buikvet echt weg wil krijgen

Dat buikvet verbranden moeilijk is, daar kan je zelf niets aan doen. Toch is het de moeite waard om het weg te proberen krijgen. Zeker als je echt gezond wil zijn. Wie meer buikvet heeft, loopt bijvoorbeeld een hoger risico op diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. De hoeveelheid buikvet is een indicator van hoeveel vet er eigenlijk rond je organen zit. Hoe meer vet je daar hebt, hoe meer risico dat je organen niet optimaal kunnen functioneren en na verloop van tijd zelfs falen. Dat is de reden waarom overgewicht lichamelijk zo belastend is. Het vet dat je met het blote oog ziet, is het subcutaan vet. Dit type vet is zichtbaar. Daarnaast is er het viscerale vet dat rond je organen zit. Hoe meer buikvet je hebt langs de buitenkant, hoe hoger het viscerale vetpercentage langs de binnenkant. Daarom wil je dat buikvet zeker weg krijgen. Al kunnen de volgende drie oorzaken dat bemoeilijken.

1. Te veel slechte vetten

Het menselijk lichaam kan niet zonder vetten, dat staat vast. Je hebt wel degelijk vetten nodig om te kunnen functioneren. Je lichaam heeft vet nodig om brandstof uit te halen, zodat je de dagdagelijkse activiteiten probleemloos kan uitvoeren. Wat wel een verschil maakt, is welke vetten je precies eet. Slechte vetten zijn verzadigde vetten die je in ongezonde voeding zoals koekjes en chips terugvindt. Die laat je het best achterwege als je er echt op gebrand bent dat buikvet te verbranden, aangezien ze je net meer buikvet opleveren. Focus op onverzadigde en gezonde vetten die je terugvindt in olijfolie en vette vis zoals makreel, zalm en haring.

Lees ook: Dit is het effect van vetten op je lichaam

2. Te veel bewerkte koolhydraten

rimpels bestrijden Wat voeding betreft, is pure voeding beter. Ook koolhydraten kunnen hard bewerkt worden, waardoor ze heel snel voor een te hoge bloedsuikerspiegel zorgen. Een snelle piek in de bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je minder verzadigd bent en sneller terug honger hebt. Bovendien zal je meer zin hebben in meer zoet eten dat de bloedsuikerspiegel opnieuw snel doet pieken. Daarnaast maakt je lichaam hierdoor meer insuline aan. Dat resulteert op lange termijn in meer vetopslag, in plaats van dat je het overtollige vet verbrandt. Net zoals vetten, zijn koolhydraten broodnodig om lichamelijk optimaal te functioneren. Hier is het eveneens van belang om voor de juiste categorie koolhydraten te kiezen. Opteer voor goede en complexe koolhydraten die je uit groenten zoals bloemkool en fruit zoals appels haalt. Lees ook: Zijn koolhydraten de vijand van een dieet of is dit een mythe?

3. Te weinig slaap

wakker op hetzelfde tijdstip Ook hier is slaap een gouden tip. Bij een gebrek aan slaap put je jouw lichaam uit, omdat het niet genoeg tijd krijgt om te herstellen en op te laden. Daardoor krijg je automatisch meer stress, omdat je lichaam harder zijn best moet doen om te blijven functioneren. Daarnaast komt deze oorzakelijke factor als boycot van je vetverbranding niet als een verrassing, want uit wetenschappelijk onderzoek bleek al meermaals dat wie weinig slaapt meer risico heeft op overgewicht. Wil je wel slapen, maar lukt het je niet zo goed? Probeer dan eens het natuurlijke SleepDust een halfuurtje voor je onder de lakens kruipt. Dat natuurlijke drankje brengt je tot rust, waardoor je sneller in slaap valt. De ideale oplossing om beter te slapen en dat buikvet sneller te verliezen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het slaaphormoon melatonine

Daarnaast hangt buikvet verbranden nog samen met andere factoren zoals je leeftijd en je mate van activiteit. Als je al let op bovenstaande drie oorzaken die de verbranding kunnen vertragen en als je zeker niet opgeeft, dan lukt het ook jou om dat buikvet kwijt te spelen. De aanhouder wint.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"