Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
cactusvijg dieet

4 ijzersterke argumenten om deze vetbinder toe te voegen aan je dieet

Cactusvijgen zijn goed voor je dieet omdat het uitstekende vetbinders zijn. Dat kon je elders al lezen in onze blog, maar er is nog meer. Hieronder presenteren we je nog 4 minder gekende (maar even belangrijke) gezondheidsvoordelen:

 

1. Ze verhogen je weerstand

De cactusvijg is een aanzienlijke bron van vitamine C, de belangrijke bouwsteen van een gezond immuniteitssysteem. Vitamine C zorgt voor de bestendige aanmaak van sterke witte bloedcellen en is ook belangrijk voor ons bindweefsel. Welnu, in 1 cactusvrucht zit een derde van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

2. Goed voor sterke tanden en botten

Als je om de een of andere reden niet houdt van (geiten-of schapen)kaas of het niet mag eten, kies dan voor meer cactusvijg. 1 van deze vruchten zorgt voor 6% van je dagelijks aanbevolen dosis.

3. Gezond voor je hart

Cactusvruchten zitten boordevol fruitvezels, die erg goed zijn voor je hart. Ze werken cholesterolverlagend, zodat je minder risico loopt op hartziekten. Tenslotte mogen we zijn hoge gehalte aan potassium niet vergeten: een mineraal dat bloeddrukverlagend werkt en voorkomt dat aderen dichtslibben.

4. Ze helpen je mooi ouder worden

cactusfruit dieet

 

De mooie vruchtjes voeden je huid van binnenuit, maar je kan het effect nog verdubbelen door olie van de cactusvrucht aan je beauty regime toe te voegen. Dankzij de sterke antioxidanten van het fruit bevat cactusvijgenolie 65% onverzadigde vetzuren (bij arganolie is dat maar de helft zo veel) en 100 mg vitamine E voor dezelfde hoeveelheid olie (wat ook veel hoger ligt dan bij andere oliën). Gebruik de olie om rimpeltjes te verzachten, als aftersun, of om striemen en littekens mee te verzachten. Vetbindende cactusvruchten zijn één van de unieke ingrediënten in SkinnyLove. Ook na je dieet doe je er goed aan het te blijven drinken om een gezond gewicht te behouden. Dankzij de kalium, vitamine A, C en E in de formule wordt ook je huid blijvend stralender.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"