Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
mandarijn huid

Caloriearm, vezelrijk en je huid is er verliefd op: mandarijntjes!

Mandarijntjes frissen je huid op en zorgen voor een zonnige smaaksensatie midden in de winter. De appeltjes van oranje komen namelijk één keer per jaar met de Sint mee. Geniet met volle teugen van deze frisse vruchtjes zolang ze er zijn. Wij geven je daar graag 4 goede redenen toe:

1. Ze maken je gezond tot in je kleine teen

Net als sinaasappels en andere citrusvruchten zijn ook mandarijnen rijk aan vitamine C. Deze vitamine heb je nodig om je weerstand op peil te houden, waardoor je minder vatbaar wordt voor virussen en bacteriën. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van witte bloedcellen, ter ondersteuning van het immuniteitssysteem. Tenslotte zit er ook veel vitamine A in het vruchtje. Dat is niet alleen positief voor de gezondheid van je ogen en je botten, maar ook voor je weerstand. En hoe hoger je weerstand, hoe beter je gezondheid.

2. Meer energie

De vitamine C uit mandarijntjes helpt indirect ook bij de aanmaak van je rode bloedcellen. Voor de aanmaak van rode bloedcellen heb je namelijk ijzer nodig. Mandarijntjes helpen om ijzer beter op te nemen, zodat je je energieker voelt.

3. Onschadelijk voor je gewicht

Een mandarijn is een slank tussendoortje; één vrucht van 55 gram bevat maar 25 kilocalorieën. Bovendien bevatten mandarijnen meer vezels dan sinaasappels en zijn ze minder uitgesproken zoet. Het hoge gehalte vitamine C in de partjes werkt positief in op de vetverbranding. Als je deze blog volgt, heb je al vaker kunnen lezen over de weldaad van vezels voor je lijn.

 

mandarijntjes huid4. Hapklare huidverzorging

Regelmatig mandarijntjes smullen (eventueel bestrooid met kaneel) kan er voor zorgen dat je huid minder lijntjes en oneffenheden vertoont. De antioxidanten en de vitamine C zorgen ervoor dat je huidskleur minder dof wordt. Ook je haar gaat er mooier door glanzen. Dat is ook de reden waarom er flink wat mandarijn is verwerkt in jouw SkinnyLove. Terwijl je normaal alleen in de winter vers kan genieten van de oranje vruchtjes, laat deze slanke mix je toe een heel jaar lang genieten van hun zuiverende weldaad. Mandarijntjes zijn, net als andere citrusvruchten, ideaal om wat extra vitamines op te doen tijdens de koude winter. Eet ze niet alleen als tussendoortje.

Probeer ook eens een lekkere salade met rauw, fijngesneden witloof, een beetje limoensap, wat tuinkers, geroosterde pompoenpitten en mandarijn.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"