Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
calorieën verbranden zonder sport

Calorieën verbranden zonder sport via 4 makkelijke manieren (en iedereen kan het)

Om iets van kilo’s kwijt te spelen, moet je meer energie verbranden dan je opneemt. Een logische manier om dat te doen, is sporten. Al is dat niet iedereen zijn favoriete bezigheid. Kan je meer calorieën verbranden zonder sport of is dat een mission impossible? Dankzij deze vier makkelijke manieren lijkt het toch een optie te zijn.

Hoe vallen we af?

calorieën verbranden zonder sport Hoeveel je afvalt, hangt voor het grootste deel af van de voeding die je consumeert. Door minder voeding te eten, ga je afvallen, maar het is belangrijk dat je nog wel voldoende eet. Daarom moet je de juiste, gezonde voeding toevoegen aan je eetpatroon om zeker te zijn dat je voldoende en vooral de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wie gezond en evenwichtig eet, moet nooit honger lijden tijdens het afslanken. Op lange termijn ben je beter af met een volledig nieuwe levensstijl dan met een crashdieet waarvan de resultaten na amper een weekje weer volledig verdwenen zijn. Je hebt je lichaam zo immers niet gereset wat gewoonten betreft, maar gewoon eventjes een pauze gegeven. Je kan wel het natuurlijke en biologische SkinnyLove toevoegen aan je eetpatroon om je metabolisme

² een boost te geven. Naast voeding geldt het algemene principe dat je meer energie moet verbranden dan je opneemt. Niet evident, zeker niet voor wie eigenlijk helemaal niet graag wil sporten. Toch zijn er nog andere makkelijke mogelijkheden buiten intensief sporten die de kilo’s eraf doen vliegen.

Lees ook: Gaan mannen echt sneller afvallen dan vrouwen?

1. Zet de verwarming wat lager

calorieën verbranden zonder sport Zeker in de koude herfst- en wintermaanden draaien we de verwarming het liefst zo hoog mogelijk zodat we opgewarmd geraken. Toch is die warmte niet het beste idee voor je dieet. Een lagere temperatuur zou ons meer calorieën doen verbranden en helpen afvallen. Hoe dat komt? Door de koude temperatuur zou ons lichaam meer bruin vet activeren. Wanneer de lichaamstemperatuur dreigt te dalen, sturen de hersenen prikkels uit die aangeven dat het tijd is om de verwarming op te zetten. Hier moet je dan even een andere oplossing voor zoeken, want wanneer je het koud hebt, gaat je lichaam beginnen te rillen. Hierbij trekken de spieren in het lichaam samen, waardoor het lichaam uit zichzelf warmte probeert op te wekken. Comfortabel is deze optie niet te noemen, maar effectief zeker wel. De warmteproductie in bruin vet wordt zo meer gestimuleerd. En opvallend: op lange termijn ontstaan er zo zelfs bruine vetcellen in het witte vet, waardoor dat percentage afneemt en het goede percentage de bovenhand neemt. Zet die verwarming maar een graadje lager en trek die dikke trui uit.

Lees ook: Wat is het verschil tussen bruin en wit vet?

2. Neem een warm bad

warm bad gezond Deze tip lijkt misschien tegenstrijdig onder de vorige die vertelt dat kou lijden je helpt afvallen, maar er is een logische verklaring voor waarom een warm bad eveneens helpt om energie te verbranden. Een warm bad kan de vetverbranding tot maar liefst 100 calorieën verhogen. En dat allemaal terwijl je neerligt. Het kan slechter. Het hete water activeert de zogenaamde hitteproteïnen in je lichaam die gaan proberen om je lichaamstemperatuur stabiel te houden. Daardoor moet je lichaam werken en wordt de hoeveelheid insuline in je lichaam gestimuleerd. Een warm bad helpt dus niet alleen om af te vallen, maar ook tegen diabetes.

Lees ook: Wat?! Is een warm bad net zo effectief en gezond als sporten?

3. Sta eens recht

calorieën verbranden zonder sport Deze tip kan op twee verschillende manieren toegepast worden. Een eerste manier is simpelweg tijdens een lange werkdag af en toe wat vaker op te staan en de benen te strekken door even rond te wandelen. Al is het maar een rondje door je bureau, een wandelingetje naar het toilet of een bezoekje aan het koffieapparaat. Je kan altijd een alarm instellen op je gsm dat je elk uur eraan doet herinneren dat het tijd is om even op te staan. Die kleine momenten van bewegingen maken veel verschil op lange termijn. De tweede manier waarop je deze tip kan gebruiken wat calorieën verbranden zonder sport betreft, is simpelweg je auto een beetje verder parkeren dan op de parking van je kantoor of een tramhalte vroeger afstappen. Op die manier moet je toch weer net dat tikkeltje verder wandelen en heb je weer extra stappen gezet die dag. Kleine zaken met een groot effect.

Lees ook: Makkelijke tips voor meer beweging op kantoor

4. Goed ontbijten

ontbijt Een héél simpele tip om door de dag te komen? Een goed ontbijt om de dag mee te beginnen. Zo ga je calorieën verbranden zonder sport, simpelweg omdat je doorheen de dag minder calorieën consumeert. Een ontbijt activeert je metabolisme of je vetverbranding aan het begin van de dag. Wanneer je het ontbijt overslaat, is de kans groot dat je rond 10u een craving krijgt en is de kans nog groter dat je hier nog aan toegeeft. Bovendien start je zo je dag zonder verzadigd gevoel, waardoor je eigenlijk al met honger van start gaat. Dat maakt je de hele dag lang gevoeliger aan al het eten dat je tegenkomt, waardoor je sneller naar ongezonde snacks zal grijpen. Wees dus voorbereid en geniet ’s morgens van een lekker en gezond ontbijtje. Even geen inspiratie? Ons favoriete go to ontbijt zijn wat Pain des Fleurs met vers fruit of SkinnyLove spread met abrikoos en chili en daarbij onze ochtendkuur SkinnyLove die we meenemen naar kantoor in een shaker. Gemakkelijker kan niet!

Lees ook: Snelle en gezonde oplossingen voor wie niet veel tijd heeft voor ontbijt Calorieën verbranden zonder sport gaat dus wel degelijk als je goed op de hoogte bent van bovenstaande feiten!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"