Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
cayennepeper

Cayennepeper bij je maaltijd? Dit is waarom dat absoluut een goed idee is

Is jouw motto wat eten betreft hoe pittiger, hoe prettiger? Dan hebben we voor jou als liefhebber van pikant eten goed nieuws. De spicy specerij cayennepeper is namelijk heel goed voor je gezondheid. Dit zijn vier gezonde eigenschappen van cayennepeper.

Meer over cayennepeper

cayennepeper Cayennepeper is een specerij gemaakt van rode chilipepers die je mond in vuur en vlam zetten. De peper behoort tot de nachtschadefamilie, waar onder andere de tomaat en de aardappel ook deel van zijn. Het poeder ontstaat door de peper te drogen, te malen en te zeven. Door de poedervorm is de cayennepeper veel geconcentreerder dan de peper op zich. Daardoor is een klein beetje poeder al voldoende voor een merkbaar en pittig effect. Lees ook: 5 pittige redenen waarom pittig eten goed is voor je lichaam

1. Ontstekingsremmende werking

cayennepeper Cayennepeper bevat capsicum, een stof met een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Hoe heter de peper, hoe sterker het ontstekingsremmend effect. Ontstekingen zullen hierdoor vlugger genezen of tegengegaan worden en bijvoorbeeld hoofdpijn kan hiermee gestild worden. De antioxidanten van capsicum versterken eveneens het immuunsysteem, wat op zijn beurt potentiële ontstekingen meteen de kiem in smoort. Via deze werking helpt capsicum maagzweren te voorkomen. Veel mensen denken dat pikant eten net de oorzaak is van maagzweren of een maagontsteking, maar niets is minder waar. De ontstekingsremmende krachten van de peper zorgen voor het tegenovergestelde. Lees ook: Wat? Een maagverkleining zonder operatie?

2. Verlicht verkoudheden

cayennepeper Als je een verkoudheid voelt opkomen, voeg dan wat cayennepeper toe aan je maaltijden of aan een warm drankje. De peper maakt je neus en je sinussen vrij, waardoor je makkelijker kan ademhalen. Ook zorgt dat voor een snelle afvoering van het slijm in je neusholtes, waardoor je weer sneller slijmvrij bent. De ideale tip om een verkoudheid te bestrijden of te vermijden. Lees ook: Wees je verkoudheid te slim af met de 3 belangrijkste winter vitamines!

3. Boost je metabolisme

hoe snel afvallen Een reden die je héél graag gaat lezen: cayennepeper boost je metabolisme. Ook hier geldt: hoe pikanter de peper, hoe groter de boost. Hoe dat komt? Tijdens een pikante maaltijd kan je serieus beginnen zweten, waardoor je lichaam sneller vet gaat verbranden. Die snellere vetverbranding zorgt op zijn beurt voor een snellere stofwisseling en een snellere spijsvertering. Twee essentiële factoren voor een succesvol afslankingstraject. Daarnaast geeft cayennepeper je een verzadigd gevoel én verhoogt het de calorieverbranding. Kom maar hier met die peper! Lees ook: Trager metabolisme? Deze 5 onverwachte dingen kunnen de oorzaak zijn

4. Beschermt tegen hart- en vaatziekten

hart- en vaatziekten Wie regelmatig hete pepers zoals cayennepeper eet, heeft doorgaans een betere cardiovasculaire gezondheid en minder risico op hart- en vaatziekten. Dat komt omdat cayennepeper elk deel van het hart- en vaatstelsel, van alle cellen tot weefsels, affecteert. Daardoor is er sprake van een betere bloedcirculatie en minder beschadigingen van de vaatwanden en bloedklonters. Ook verlaagt het de bloeddruk, wat de gezondheid van het hart versterkt. Lees ook: Dit effect heeft je hond op je hartgezondheid Genoeg redenen om cayennepeper toe te voegen aan je gerechten dus!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"