Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
cocktails ongezond

Dit is waarom je beter geen cocktails kan drinken

Is er iets wat meer zomer schreeuwt dan gezellig samen met vrienden op een terrasje cocktails drinken? Ongetwijfeld niet. Toch zijn die cocktails ongezond en niet bepaald een aanrader voor je dieet. Ze kunnen de hele vooruitgang die je al maakte op vlak van gewicht boycotten. Dit is waarom je beter geen cocktails kan drinken tijdens de zomer.

Suikerbom

cocktails ongezond Hm, cocktails. Heerlijk. Ze smaken extra lekker op een warm terrasje in de warme zon. De perfecte verfrissing om even af te koelen, toch? Of niet? Cocktails zijn dan wel lekker, gezond zijn ze allerminst. Heel wat cocktails lijken een variant te zijn op een milkshake of een limonade met alcohol erbij. Een milkshake en limonade zijn niet gezond, dus het komt vast niet als een verrassing dat wat alcohol erbij het niet bepaald gezonder maakt. Cocktails zijn niet alleen caloriebommen, maar vooral suikerbommen. Eén cocktail bevat al vlug 400 calorieën. Calorieën zeggen natuurlijk niet alles, maar de ingrediënten daarentegen wel. En die ingrediënten liegen er niet om: meer dan de helft van jouw favoriete cocktail bestaat namelijk uit... suiker. En het fruit dat ergens in je cocktail ronddrijft? Op vlak van voedingsstoffen stelt dat ook niet meer veel voor.

Lees ook: Zoveel kilo suiker eten we écht per jaar

Cravings

cocktails ongezond Daar komt nog bij dat het meestal niet bij één cocktail blijft. Aangezien ze zo vlot binnengaan en heerlijk zoet smaken, zit je al gauw aan meerdere cocktails op een avond. Dat zie je de dag erna ongetwijfeld op je weegschaal. Omdat cocktails zoveel suiker bevatten, gaat je bloedsuikerspiegel schommelen. Dat kan voor energiedipjes zorgen, waardoor je onder andere makkelijker toegeeft aan ongezonde cravings. Bovendien is alcohol schadelijk voor het lichaam en een dikmaker op zich, los van alle suiker die eraan toegevoegd wordt. De combinatie suiker en alcohol zorgt ervoor dat je heel snel zin krijgt in ander ongezond zoet of hartig eten. Die cravings zou je bijvoorbeeld niet ervaren wanneer je gewoon een glas water opdrinkt. Toch doet het je grijpen naar ongezonde snacks. En welk terrasje biedt jou groentjes aan in plaats van ongezonde fingerfood? Bijgevolg is de kans groot dat je toch bezwijkt voor de ongezonde opties die je voorgeschoteld krijgt.

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

Gezonde alternatieven

cocktails ongezond Probeer dus nee te zeggen tegen de suikerrijke drankjes en ga op zoek naar gezonde alternatieven. Je hebt onder andere Summer Boosters als vervanging van ongezonde cocktails. Neem bijvoorbeeld het drankje piña colada. Dat is één van de populairste cocktails op de planeet, maar jammer genoeg ook een van de meest ongezonde. Gelukkig bestaat er een gezond alternatief voor de piña colada. Een drankje dat zelfs een afslankend* en vetverbrandend* effect op je lichaam heeft. Zo zie je maar dat er voor alles een gezond alternatief bestaat!

Lees ook: Eerste hulp bij afvallen: vermijd deze stiekeme dikmakers

Dat cocktails ongezond zijn, staat vast. Beroep je op een warme zomerdag dus op gezondere alternatieven zodat je die gezonde levensstijl probleemloos kan behouden. Genieten kan ook op een gezonde manier! *Vijgcactus ondersteunt de gewichtscontrole en heeft een gunstige invloed op het vetmetabolisme.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"