Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
blauwe bessen gezond

Daarom zijn blauwe bessen het gezondste geheim uit de natuur

Blauwe bessen zijn supergezond. Een vruchtje hoeft namelijk niet groot te zijn om je gezondheid kracht bij te zetten. Hier een overzicht van de 6 grootste geneeskrachtige eigenschappen:

1. Scherp (nacht)zicht

blauwe bessen gezondTijdens de tweede wereldoorlog aten piloten flinke porties blauwe bessen, om nachtblindheid tegen te gaan. De bessen bevatten namelijk anthocyaan, een plantaardige stof die oogvermoeidheid helpt in te dijken, het zicht verscherpt en cataract kan helpen voorkomen.

 

 

2. Je huid blijft er jong en elastisch door

Het blauwe vruchtje vol gezondheidsvoordelen: naast een hoge dosis vitamine C zit het boordevol antioxidanten. Zoals bekend vormen antioxidanten een schild tegen vrije radicalen. Ze zorgen onder meer voor een betere aanmaak van collageen, waardoor je huid er langer vitaal blijft uitzien. Smeren helpt, maar ook je huid van binnenuit elastisch houden is belangrijk: SkinnyLove is een lekkere drankencombo die daartoe bijdraagt.

3. Blauwe bessen voor bollebozen

blauwe bessen gezondDoor de flavonoïden in de besjes worden de bloedvaten geopend. Zo ontstaat er niet alleen een verhoogde doorbloeding, maar wordt ook je bloeddruk lager. Op korte termijn resulteert dit in betere prestaties en op lange termijn voor een gezonder brein.

 

 

4. Tegen overtollig vocht

Last van vochtophoping? Het kalium in de donkere bessen kan je helpen: het onttrekt vocht aan het lichaam. Net als veenbessen hebben ze een positieve invloed op de urinewegen en helpen ze blaasontstekingen te voorkomen.

5. Gunstig voor de spijsvertering

De kleine besjes zijn goed opgewassen tegen de bacteriën in je darmkanaal en helpen daar ontstekingen tegen te gaan. Ze zijn ook rijk aan vezels, wat goed is tegen zowel diarree als verstopping. Meer weten over een gezonde spijsvertering? Lees ook: De 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

6. Caloriearm

Last but not least bevat een schaaltje blauwe bessen slechts 80 calorieën. Zolang je ze maar niet in muffins of fruittaartjes eet, kan je alleen maar goed doen door de frisse vruchtjes op het menu te zetten. Smakelijk!

Bos of blauw?

Er is wel degelijk een verschil tussen bos-en blauwe bessen. Hoewel blauwe bessen in de volksmond vaak bosbesjes worden genoemd, zijn die laatste kleiner en kunnen ze ook dieprood zijn. Bij de groenteboer of op de markt koop je steevast blauwe besjes.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"