Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
abrikozen

Daarom is de abrikoos vruchtbaar voor onze gezondheid

Weet je soms niet welke fruitsoort te kiezen tussen al dat lekkers dat de natuur ons te bieden heeft? Ga dan eens voor de abrikoos! Ze zal jou verrassen op vlak van smaak én op vlak van gezondheidsvoordelen. Wij smullen maar al te graag van het zusje van de perzik en de pruim. Dit is waarom de abrikoos vruchtbaar is voor je gezondheid.

Over abrikozen

abrikoos Abrikozen werden in de tijd van de Grieken niet voor niets de 'gouden eieren van de zon' genoemd. De overheerlijke vrucht is afkomstig van een struik- en boomvormige plant uit Noordoost-China. Met hun sappige, zoete smaak winnen ze het hart van iedere fruitliefhebber al sinds ongeveer 3000 v.C. Een vaste waarde in het fruitaanbod zeg maar. Je kan de abrikoos zo opeten of in de vorm van overheerlijke confituur op een biologische cracker.

1. Zorgen voor een gezonder hart

Ze winnen niet alleen ons hart, maar dragen zelfs bij tot een gezonder hart door de enorme hoeveelheid vezels die ze bevatten. Die vezels doen het slechte cholesterolgehalte in ons lichaam afnemen, en het goede toenemen. Hierdoor vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Verder bevordert kalium het functioneren van de hartspieren.

2. Een bron van antioxidanten

abrikoos Abrikozen zitten vol met antioxidanten die helpen om je lichaam gezond te houden. Zo kunnen ze de schade door vrije radicalen beperken, wat op zijn beurt de kans op kanker verkleint. Aangezien vrije radicalen kwaadaardige mutaties van cellen teweegbrengen, die het risico hierop vergroten.

 

3. Mooie huid

We praten niet voor niets over een huid 'zo zacht als een abrikoos'. De vrucht draagt op verschillende manieren bij aan een mooie, glanzende en gezonde huid. Dat is te danken aan de aanwezige hoeveelheden vitamine A en vitamine C die de huid doen stralen. Ook de antioxidanten dragen hier hun steentje bij, aangezien ze huidveroudering tegengaan.

Lees ook: De grootste fouten die iedereen maakt bij huidverzorging

4. Betere spijsvertering

Een bestanddeel van de abrikozen is pectine. Dat is een oplosbare vezel die de ontlasting reguleert. Deze helpt tegen obstipatie en darmproblemen en bevordert daarnaast ook nog eens de vlotheid van de spijsvertering.

Lees ook: De 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

Daarom is het een goed idee om de abrikoos toe te voegen aan jouw winkelmandje!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo