Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vet haar tips

Dáárom komen de beste ideeën altijd onder de douche

De beste ideeën komen altijd onder de douche, omdat ze daar heerlijk vrij kunnen stromen, net als de knop van je regendouche? Wie weet! Hoe dank ook zijn er heel logische verklaringen voor dat AHA-momentje tijdens het badderen. Wij geven je er graag 6 mee:

1. Me time

Douchen of badderen, dat is een moment voor jezelf. Hier kom je bij uitstek tot rust, zonder gestoord te worden door je huisgenoten of je hond. Je kan jezelf weer 'horen' denken, heet dat dan. Maar het is ook zo: stilte en afzondering leiden altijd tot nieuwe inzichten.

2. De douche-ceremonie

Altijd met een muziekje op, een wisseldouche voor de energiekick, jouw vaste taak bij het thuiskomen... iedereen heeft zo zijn eigen gewoonte als het om wassen gaat. Aan douchen zijn allerlei rituelen verbonden en dat maakt dat je je ontspannen voelt. Rituelen geven je hoofd het gevoel dat je alles op een rijtje hebt. En dat creëert weer ruimte voor nieuwe ideeën. Zin om meer betekenisvolle rituelen in je leven op te nemen? Je kan bijvoorbeeld hier starten voor een gezond en slank lichaam.

3. Automatische piloot

Daar sta je dus, alleen met je gedachten. Je hoeft alleen te genieten van het zalige zeeparoma, het schuim en het water. En net omdat al die handelingen zo automatisch verlopen, komt je geest vrij.

4. Frisse blik op de wereld

Douchen doe je vaak ’s ochtends. En het idee dat je aan een nieuwe dag begint, geeft de vrije loop aan je fantasie. Maak er gebruik van om even te mediteren of stel een intentie voor wat je vandaag wil realiseren.

5. White noise

Als je ooit 's een zware black-out hebt, moet je op zoek naar white noise! Kan je nog volgen? Het zogenaamde 'witte geluid' is een signaal waarvan het frequentiespectrum constant is. Daarom verhoogt de concentratie.

6. Topconcentratie

Denk eens even na op welke plek je tegenwoordig nog schermloos door het leven gaat. Juist ja, onder water! Heel wat mensen zitten zelfs met hun smartphone op de plee, maar onder de douche nemen ze even pauze. En net dat gebrek aan afleiding (even geen Facebook, Whatsapp... ) zorgt ervoor dat je hersencellen snel weer in topconditie komen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"