Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
dag goed beginnen

Je dag goed beginnen dankzij deze 5 simpele dingen

Ben je niet echt een ochtendmens? Dan ben je zeker niet alleen. Heel wat mensen willen 's morgens liever nog wat blijven liggen wanneer ze hun wekker horen rinkelen, in plaats van meteen op te staan en fris en fruitig aan de dag te beginnen. Toch kan jij dankzij deze vijf simpele dingen jouw dag goed beginnen zonder problemen. Alles voor een goed humeur, toch?

1. Niet snoozen

snoozen Hoewel de verleiding om je wekker te snoozen ongelooflijk groot is, kan je het beter niet doen. Dat maakt je alleen vermoeider en het bemoeilijkt het uiteindelijke opstaan nog meer. Neem een vliegende start van de dag, druk je wekker af en spring uit je bed. In het begin is het misschien even wennen, maar je zal vanzelf merken dat het steeds vlotter gaat. Bovendien kan je in het weekend nog steeds langer blijven liggen, een troostende gedachte voor wanneer je weer eens te vroeg uit je slaap gewekt wordt. Wie niet snoozet, is ook productiever doorheen de hele dag en heeft een beter humeur. You snooze, you lose, mag je dus zeer letterlijk nemen in dit geval.

Lees ook: Daarom is snoozen écht geen goed idee

2. Uitgebreid ontbijten

ontbijt Ben jij zo iemand wiens maag al helemaal draait bij de gedachte aan 's morgens iets te eten? Verander dit dan. Dankzij een uitgebreid ontbijt waar je van geniet, kan je jouw dag goed beginnen. Als je jezelf tijd wil besparen, kan je de avond voordien je ontbijt al voorbereiden, zodat je het enkel uit de ijskast moet halen. Een heerlijke kom fruit in combinatie met een lekker drankje zoals het biologische SkinnyLove is de ideale kickstart van de dag. Wanneer je de tijd neemt om te ontbijten, heb je al even een momentje voor jezelf gehad, waar je humeur alleen maar van profiteert. Het eten van je eerste maaltijd activeert daarnaast je metabolisme, waardoor je lichaam op gang komt en de hele dag door meer vet verbrandt. Nog steeds niet overtuigd om tijd vrij te maken voor een ontbijt? Wie niet ontbijt, loopt meer risico om aan de verleiding van ongezonde tussendoortjes toe te geven. Ontbijten maar!

Lees ook: Dit ontbijt is een stiekeme dikmaker

3. Leg je kleding al klaar

dag goed beginnen Ochtendstress omdat je last minute nog een outfit moet kiezen? Weg ermee! Dit pakt veel tijd van je ochtend in en neemt veel van je goed humeur weg. Wanneer je jouw outfit de avond ervoor al even bedenkt en de kleding klaarlegt, kan je jouw dag goed beginnen zonder die onnodige stress. Maak het jezelf makkelijk. Bovendien is het handig als je jezelf een keertje hebt overslapen, dan is dat alvast een stressfactor minder en kan je alsnog vol zelfvertrouwen aan je dag beginnen.

Lees ook: 5 simpele dingen waardoor je eindelijk kan ontstressen

4. Wees consistent

beter slapen warm weer Je zal nooit je ochtendhumeur vaarwel zeggen, als je de ene dag om half 7 opstaat en dan weer om 7 uur of de ene dag al om 22u je bed inkruipt, maar de dag erna pas om middernacht. Consistentie is key om jezelf goed in je vel te voelen. En nee, ondanks wat velen denken, is het niét saai om je aan een planning te houden. Je biologische klok geraakt in de war van een onregelmatig ritme, wat een invloed heeft op je energiepeil en bijgevolg op je mood of the day. Hou jezelf dus aan het ochtendritueel dat je voor jezelf in de werkweek creëert. Het zorgt voor rust en ontspanning: twee basiselementen voor een positieve vibe.

Lees ook: Zo lukt het jou wél om op tijd te gaan slapen

5. Heb oog voor de kleine dingen

dag goed beginnen Een ochtendrush komt niemands gemoed ten goede. Als je 's morgens vaak van hier naar daar rusht om alles gedaan te krijgen, probeer dan toch even stil te staan bij de kleine dingen die je onderweg tegenkomt. Geniet bijvoorbeeld extra hard van je ontbijt, adem eens diep in en uit of kijk aandachtig rond naar de dingen onderweg naar je bestemming. Aandacht voor de details leveren veel kleine geluksmomentjes op die veel kunnen doen om je dag goed te maken.

Lees ook: 5 kleine dagelijkse dingen die je meer geluk brengen

Je dag goed beginnen? Dat lukt jou dankzij deze vijf simpele dingen!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo