Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
dankbaar

Waarom we dankbaar moeten zijn voor onze mama's

Of het nu Moederdag is of niet, eigenlijk verdient je mama het altijd om in de bloemetjes gezet te worden. Zonder haar zou je er uiteindelijk niet eens zijn. Niet voor niets dus dat er een speciale dag aan mama's gewijd wordt om hen extra in de watten te leggen. Jarenlang plaatste ze jouw geluk boven dat van haar, dan is het een kleine moeite om iets terug te doen. Dit is waarom we dankbaar moeten zijn voor onze mama's.

"Mama, danku voor alles", is iets wat voor velen moeilijk is om onder woorden te brengen. Dit af en toe laten zien door middel van een klein gebaar op Moederdag of op een andere doordeweekse dag drukt dit uit zonder woorden.

1. Je mama leert je alles

Al van kleins af aan geeft jouw mama al haar wijsheid aan jou mee. Ze doet haar best om jou tot de beste versie van jezelf te laten opgroeien en al haar kennis door te geven, zodat ook jij op je eigen benen kan staan. Stiekem besef je dan ook maar al te goed dat je alles aan haar te danken hebt, en dat je net iets harder op haar lijkt dan je eigenlijk wilt toegeven.

2. Jouw grootste fan

dankbaarheid Jouw mama is ongetwijfeld jouw grootste fan en grootste supporter. Een goede spellingtoets? Dan was ze altijd trots op jou. Jouw eerste job? Zij had ongetwijfeld al gezegd dat dit gesprek raak ging zijn. Mama's staan altijd op de eerste rij om ons aan te moedigen al onze dromen waar te maken.

3. Ze is altijd zorgzaam

Hoewel de vragen "vergeet je je jas niet", "heb je al gegeten" of "hoe laat ben je thuis?" je vroeger waarschijnlijk irriteerden, weet je maar al te goed dat je mama ze stelde met de beste intenties. Niemand die zo hard bezig is met je gezondheid en je veiligheid dan je zorgzame mama.

4. Ze zet jou op de eerste plaats

dankbaar Ze wil heel graag dat jij slaagt in het leven, waardoor ze zichzelf vaak wegcijferde of nog steeds wegcijfert zodat jij alles kan bereiken wat je wilt. Als dit betekende dat haar eigen sociaal leven op een laag pitje stond, deed ze dit met veel plezier. Jou wegbrengen naar een feestje? Komen kijken naar een schoolvoorstelling of samen een promotie vieren? Jouw mama komt met plezier naar deze gelegenheden om jou te zien stralen.

5. Ze luistert altijd

dankbaar Of je nu vertelt over een plezierige vakantie of over een gebroken hart, een mama zal altijd luisteren naar wat je te vertellen hebt. Ze zal je troosten en opbeuren wanneer dat nodig is, zonder twijfel. Ze biedt een liefdevol, luisterend oor en je weet dat je bij bijna niemand anders op dezelfde manier terechtkan. Daar ben je haar heel dankbaar voor. Op een dag zoals Moederdag mag je zeker extra dankbaar zijn voor je mama. Wat voor jou een klein gebaar is, heeft voor haar een grote betekenis!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"