Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
valentijn seks

Dankzij deze 4 hacks ben jij sneller klaar voor de Valentijn seks van je leven

Goede seks gebeurt spontaan, maar er is niks mis met een beetje voorbereiding voor Valentijn! Op de hoogmis van alle romantici mag je het gerust allemaal wat grootser aanpakken. En dat vereist een slim plan, om zo strak en verleidelijk als je maar kan voor de dag te komen. Zo pak je het aan:

1. Doe je huiswerk

Het oog wil ook wat. Zet dus alles in het werk voor de perfecte romantische sfeerschepping. Maak van je badkamer een tempel, van je slaapkamer een paleis. Oog voor detail is daarbij ontzettend belangrijk. Maak in de aanloop naar Valentijn je huis zo leeg mogelijk. Dat gaat verder dan alleen de warboel wegwerken. Deel elke ruimte, hoe klein ook, strategisch in en verstop alle dingen die je aan stress of dagelijkse beslommeringen herinneren. Weg dus met die wasmand, ontsierende kabels, speelgoed... (tenzij het seksspeeltjes zijn!) Wees ook niet bang om je lichaam op te sieren. Neem even de tijd om op zoek te gaan naar een spannend lichaamsjuweel, sexy outfit of misschien zelfs een tatoeage (zo klein en fijn dat je ze pas op de grote dag zelf onthult!)

2. Zet je koksmuts op

Door de overvloed aan prikkels van sociale media duiken we nog maar zelden met een boek in bed. Toch zou je dat de komende weken beter wat vaker doen, want je wordt geen kok van de ene dag op de andere! Toch kan je ook in sneltempo al heel wat bereiken. Zet van nu af aan kookprogramma's aan zodra je thuis komt, en pluis kookboeken uit op zoek naar inspiratie. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk sexy receptjes rond de grootste libidoboosters: gember, asperges, donkere chocolade... Toevallig ook allemaal extra lekkere en veelzijdige ingrediënten om mee aan de slag te gaan! (link lijstje afro groenten) Ook op onze blog zijn er ideeën in overvloed te vinden, voor een tintelfrisse cocktail bijvoorbeeld, of voor een winters warm gerechtje (al onze recepten zijn steeds 100 % SkinnyLove proof). Kijk ook uit met anafrodisiaca: eten dat je libido keldert. Grosso modo zijn dat alle dingen die we zo lekker vinden, maar waarvan we stiekem weten dat ze ongezond zijn: de lekker vette hap, ijsjes en andere zoetigheden... maar ook (te veel) alcohol.

3. Pimp dat lijf!

Laten we eerlijk zijn: zelfs al heb je een hekel aan sport, dan nog wil je op 14 februari de knapste en strakste versie van jezelf laten zien. Dus zit er niks anders op dan uit die luie zetel te komen! Vergeet niet dat zogenaamde low impact sporten ook hun werk doen: van yoga en wandelen verbetert je bloeddoorstroming ook. Zeker in de winter zie je er veel vitaler uit als je elke dag 30 minuten flink doorwandelt. Je krijgt dan namelijk wat extra vitamine D, die de thuisblijvers moeten missen. Of ga zwemmen, door de gewichtloosheid onder water ben je even dat zware wintergevoel kwijt. Als beloning kan je 1 x per week een massage inplannen, of beter nog: leer zelf masseren! Een delicatevalentijn seks aanraking tijdens je afspraakje kan al gauw tot heel wat meer leiden, als je eenmaal de techniek onder de knie hebt! 

 

4. Oefening baart kunst

Hoe vaker je seks hebt, hoe meesterlijker je wordt. Zo vaak mogelijk proefdraaien kan zeker geen kwaad. Doe het dus in de komende weken vooral zo vaak je kan. Een beetje zoals een loper dat doet voor een marathon. Al was het maar omdat het zo gezond is! Voor wie het nog niet wist: mannen die vaak ejaculeren houden hun prostaat in topconditie en lopen minder risico op kanker aan dit orgaan. Hoe vaak dat dan moet zijn? Volgens een studie is een gemiddelde van 5 x per week goed om je kansen met 33% te verkleinen. Ben jij zo iemand die sport omdat het moet, maar nooit een grote fan zal worden? Dan moet je vaker vrijen. Het effect op hart en bloedvaten bij sport is vergelijkbaar met dat van seks. Tenslotte maakt de ontlading van oxytocine, een hormoon dat vrijkomt door kussen en liefkozingen, je weerstand zo sterk als een fort. Ook al lijkt het niet zo, een klein beetje planning kan zorgen voor veel voorpret en uiteindelijk ook betere seks. Op Valentijn is alles namelijk tot in de puntjes uitgewerkt-van je romantisch dinertje tot je outfit, waardoor je je rustig en ontspannen voelt. En als je relaxt bent, gaat alles beter!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo