Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde snacks

Dankzij deze 5 gezonde snacks wordt volhouden een makkie

In een tankstation vind je zelden gezonde snacks. En op wandel in de stad is het al helemaal moeilijk om je sterk te houden tussen al die bagels en zoete latte's... maar met deze lekkere, eenvoudige tussendoortjes in de aanslag moet het lukken!

1. Kash-appel (of peer, mango, druif... )

Snijd een appel of sinaasappel in stukjes en strooi er wat kasha overheen. Deze knapperige boekweitkorrels zorgen voor een handjevol extra slimme koolhydraten, zodat je langer verzadigd blijft. Neem nooit de hele schil weg want de vitaminen zitten vlak onder de fruitschil. Dat is ook de reden waarom je beter biofruit koopt...

2. Champignons à la grecque

Deze snack vraagt een beetje meer voorbereiding. Sauteer je champignons, neem een beetje gezonde tomatensaus, een kopje zoutarme (Rapunzel)bouillon en voeg er Japanse Kuzu-wortel aan toe om te binden. Besmeer 2-3 uiencrackers met deze hartige lekkernij en je hebt een consistente snack!

3. Choco-goji

Zin in zoet? Af en toe mag je best een kaneelthee drinken met daarbij 2 cacaocrackers. Of trakteer jezelf op enkele blokjes donkere chocolade (99% cacao) met een handjevol goji-bessen (tip: of probeer deze heerlijke pure chocolade met kersen en chili).

4. Gedroogde tomaten, ansjovis of garnalen

Het grote probleem bij tussendoortjes is vaak dat je ze niet thuis eet. Het is net onderweg dat de honger het hardste knaagt! En je wil er ook niet uitzien als een zevenjarige door met brood- of koekjesdozen van Hello Kitty rond te hossen. Maar je kan wel de gezonde opties uit het buffet van de supermarkt kiezen. Schep bijvoorbeeld wat gedroogde tomaten, ansjovis of een vijftal garnalen in een schaaltje. Op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing? Zoals je op de foto boven deze blogpost kan zien, zijn kleine ronde doosjes perfect om snacks compact in te vervoeren. Zijn je doosjes Ginger BLAST of SleepDust leeg? Gooi ze niet weg! Ze zijn achteraf nog heel handig; je zal ze zelfs elke dag nodig hebben.

5. Tofu-olijvensymfonie

Olijven bevatten maar 2 calorieën per stuk. Ongelooflijk, toch? Bovendien ze bevatten de Omega-vetzuren die je dagelijks nodig hebt. Je zou dus wel gek zijn om er niet vaker mee te snacken. Eet er enkele blokjes gemarineerde tofu bij. Als je de tijd neemt om je gezonde snacks voor te bereiden zal je al snel zien dat je als vanzelf op goede ideeën komt. Houd ze niet voor jou alleen, maar deel ze met andere gezonde eters! #samensterker
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"