Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
correctie slaap

Dankzij deze kleine correctie slaap je 10 x beter

Wat als je met 1 minieme correctie kan zorgen voor een veel diepere slaap? Over de weldaad van planten wordt al langer gepraat. Stilaan zijn we allemaal diep overtuigd over de voordelen van een groen huis, maar het fabeltje dat je beter geen planten in je slaapkamer houdt blijft bestaan. Je hoeft geen kamerbrede jungle te planten, enkele weloverwogen keuzes volstaan:

Luchtzuiverende plantjes

Planten staan niet alleen heel fleurig, ze geven ook rust en zijn gezond. En wat nu de beste keuze is voor je slaapvertrek? Ga voor de sansevieria of vrouwentong. Die prijkt immers bovenaan NASA's lijst van luchtfilterende planten. Vrouwentongen absorberen kooldioxide en zetten die 's nachts om in verse zuurstof. Samen met een goede slaaphygiëne (tips voor een gezond avondritueel vind je hier) levert de sansevieria een grote bijdrage aan een diepere slaap. Geen groene vingers? Dat is niet langer een uitvlucht! De sansevieria is namelijk een van de gemakkelijkste kamerplanten. De vetplant slaat water op in zijn stevige, lange bladeren en is daarmee onderhoudsarm: de plant is heel vergevingsgezind als je hem af en toe vergeet water te geven. Bovendien gedijt hij zelfs in de donkerste hoekjes van je huis. Nog meer luchtzuiverend groen? Ook blauwvarens en lepelplantjes met hun prachtige witte bloemen doen het goed. Lukt het je echt niet om de slaap te vatten? Dit 100 % natuurlijke slaapmutsje is zowel lekker fris als warm overheerlijk.

Stresskillers

Vrouwentongen mogen dan wel geen werk vragen (daarom zijn ze ook zo'n slimme keuze!); daarmee is ons lijstje botanische reinigers nog niet af! Ook aloë vera zuivert de lucht en geeft 's nachts zuurstof af waardoor je beter slaapt. Natuurlijk krijgt ook lavendel een meer dan eervolle vermelding. Het plantje ken je immers heel goed, je slaapmaskertje is er mee gevuld! Al duizenden jaren wordt dit bloeiende kruid gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel, als hulp bij depressie, om hoofdpijn te verlichten en slapeloosheid te voorkomen. Tot slot nog een veeleer ongewone, maar o zo nuttige keuze: basilicum. Jawel, verplaats je kruidentuintje eens naar je slaapkamer! Volgens een team van Japanse wetenschappers is het stofje linalool zo belangrijk. Proefpersonen waren duidelijk geholpen door het stressverlagend effect van het plantje en sliepen beter. Is jouw slaapkamer grauw en grijs, of heeft ze wel kleur maar geen plantjes? Breng dan snel een kleine, groene correctie aan en kijk wat er gebeurt!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"