Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
darmflora versterken

Je darmflora versterken? Dat heeft deze impact op je immuunsysteem

Je darmflora is een heel belangrijk onderdeel van je gezondheid. In je darmen zitten er maar liefst miljarden bacteriën die beïnvloeden hoe je lichamelijk functioneert. Die bacteriën heb je nodig om een vlotte spijsvertering en een vlotte stoelgang te verkrijgen, die op hun beurt noodzakelijk zijn om lichamelijk gezond te blijven. Je darmflora versterken, is iets waar je zeker aandacht aan moet besteden. Zeker omdat de darmflora een serieuze impact op je immuunsysteem heeft. Met behulp van deze tips pak je dat aan op de juiste manier.

1. Eet gevarieerd

groenten fermenteren Wie dagelijks dezelfde maaltijden naar binnenspeelt, krijgt ook steeds dezelfde voedingsstoffen binnen. Dat zou jammer zijn met zo'n brede waaier aan groenten en fruit om uit te kiezen. Ook zou het jammer zijn van de hoeveelheid voedingsstoffen die je zo niet binnenkrijgt. De bacteriën in onze darmen voeden zich vanzelfsprekend met wat wij eten. Een gevarieerd menu brengt logischerwijze een gezondere darmflora met zich mee.

2. Volwaardige maaltijden

darmflora herstellen Ga niet voor een snel soepje of een smoothie, waarbij je meer dan de helft van de voedingsstoffen verliest door het mixen. Eet alles puur, zodat je nog op de groenten of het fruit moet bijten. Dat zorgt ervoor dat je maag harder moet werken om de voeding te verteren, waardoor je langer verzadigd blijft. Kies in de plaats voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan oplosbare vezels, daar voeden de bacteriën in je darmen zich goed mee. Wat je altijd nodig hebt om een gezonde maaltijd samen te stellen? Start met groenten, complexe koolhydraten zoals boekweit, gerst, parelgierst, volle rijst of boekweitnoedels, voldoende proteïnen en eiwitten. Daar kan je de SkinnyLove spreads bij gebruiken. Een uitgebreid assortiment van gezonde en slanke spreads die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan, zonder toegevoegde suikers of andere verdikkingsmiddelen. Kijk ook eens wat de seizoensgroenten van het moment zijn, daar haal je heel wat voedingsinspiratie uit!

3. Prebiotische voedingsvezels

darmflora versterken De darmflora versterken kan ook door nog een extra inspanning te doen, buiten alleen volwaardige voeding eten. Het natuurlijke SkinnyLove is een voedingssupplement dat je toevoegt aan je dagelijkse hoeveelheid water. Zo krijg je makkelijker voldoende water binnen. Voldoende hydratatie is naast voldoende en juiste vezels binnenkrijgen een belangrijk punt om de darmflora te stimuleren. Daarnaast zitten er in SkinnyLove ⁵ heel veel prebiotische voedingsvezels, die een positief effect op de darmen hebben. Onder andere gember, basilicum, rozemarijn, kurkuma en peper bevorderen de werking van de spijsvertering. De darmflora herstellen én afvallen¹ gaan daardoor veel vlotter.

Lees ook: Hoe werkt SkinnyLove? Deze fases doorloop je op weg naar een gezond leven

4. Beperk bewerkte voeding

darmflora versterken Wil je je darmflora versterken? Dan laat je te hard bewerkte en suikerrijke voeding zoals koeken, snoep en frisdrank beter aan de kant staan. Deze snacks bevatten heel veel verzadigde vetten en suikers, die de samenstellingen van je darmflora verstoren. Daardoor ga je sneller bijkomen en je immuunsysteem verzwakken. Een sterke weerstand vereist voeding met sterke voedingswaarden waar je lichaam iets aan heeft. Kies in de plaats voor gezonde tussendoortjes zoals de hongerstillende⁹  SkinnyLove bars en de SkinnyLove brownie. De perfecte partners in crime om jou naar jouw ultieme gezondheidsdoel te brengen.

 

Lees ook: Gezond snacken wanneer je heel de tijd thuis bent? Dat lukt je zo!

Je darmflora versterken, lukt dus wanneer je aandacht besteedt aan de juiste voeding en bewust met je eten omgaat. Hier nog je dagelijkse SkinnyLove bij en you're good to go!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"