Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vitamine C

De 5 beste (vitamine C-) alternatieven voor citroen

Zonder vitamine C geen sterke weerstand of stralende huid, maar het is niet zo dat je bij de minste verkoudheid of hoest alleen maar citroen mag eten en drinken. In deze 5 lekkere voedingsmiddelen zit bijvoorbeeld meer C-vitamines dan in de gele citrusvrucht. Ook de volgende heerlijkheden wakkeren je toevoer van deze vitale vitamine aan:

1. Chilipoeder

Regelmatig wat chilipoeder over je gerechtjes strooien kan je helpen om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 60 mg makkelijker te halen. Chilipoeder is trouwens een uitstekende ondersteuning van je slanke lijn

2. Bloemkool

Bloemkool is nog een onverwachte manier om het ascorbinezuur in je lichaam op peil te brengen. De eetlustremmende groente bevat bovendien bêta-caroteen en quercetine, die je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. Op zoek naar een receptje met pit? Probeer dan eens deze variant met kurkuma uit.

3. Tijm

Tijm is antibacterieel en helpt de luchtwegen openzetten, maar dat is niet alles: het is ook goed voor de spijsvertering en houdt je concentratie op peil. Ook om meer vitamine C binnen te krijgen kan je vaker koken met verse tijm. Dat zorgt bovendien voor een toevoer van mangaan en andere antioxidanten. Meer weten over tijm, ook in combinatie met gember? Lees er dan zeker dit artikel op na.

4. Watermeloen

Watermeloen is een seizoensgroente, maar citrusvruchten zijn dat ook. Probeer zodra het hoogzomer is dus elke dag te genieten van een portie van deze caloriearme meloen te eten. Met 8,1 mg per 100 g is het een uitstekende bron. Maak bijvoorbeeld eens een pittig slaatje met schijfjes watermeloen, fetakaas, limoensap en rucola. Bestrooien met chilipoeder en klaar is kees!

5. Boerenkool

Deze kool is minder populair dan bloemkool of broccoli, en dat is eigenlijk jammer. Hij is minstens even veelzijdig en voedzaam, maar vooral ook heel vezel-en caloriearm. Het bevat naast vitamine C ook veel calcium (zelfs meer dan melk). Goed om weten, want vit. C zorgt ook voor een betere opname van calcium en ijzer. De bovenstaande suggesties zijn een goede oplossing om het hele jaar door van vitamine C-rijke voeding te genieten. Ook als citrusvruchten minder geschikt zijn voor je (bijvoorbeeld door een gevoelige maag) zijn het goede bronnen. Ook SkinnyLove kan uitkomst bieden.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"