Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezondheidsvoordelen van tonijn

De gezondheidsvoordelen van tonijn die je vandaag zin doen krijgen in tonijn

Vandaag is het wereld Tonijn dag! Een dag waarvan je waarschijnlijk niet wist dat die bestond. De tonijn is één van de gezondste vissen die je aan je maaltijden kan toevoegen. Een vis waar je veel vitaminen, mineralen, eiwitten, omega 3 vetzuren, gezonde vetten én gezonde koolhydraten uithaalt. Dit zijn de gezondheidsvoordelen van tonijn!

Wereld Tonijn Dag

gezondheidsvoordelen van tonijn
Elk jaar roept de Verenigde Naties 2 mei uit tot Wereld Tonijn dag, om iedereen te laten stilstaan bij hoé die tonijn op je bord terechtkomt. Door de wereldwijde grote vraag naar tonijn, wordt de vis in zijn ecosysteem steeds schaarser. Om de tonijn in zijn ecosysteem te beschermen, is tonijn kopen vanuit duurzame visserijen een goede optie. Duurzame visserij is een enorm belangrijk onderdeel binnen het helpen overleven van de tonijn. Wil jij graag nog een lange tijd genieten van deze vis? Check dan eens de afkomst van de tonijn die jij aankoopt! Informeer je in de plaatselijke bio winkel en kies voor de tonijn die jou het meest geschikt lijkt.

De ID van tonijn

gezondheidsvoordelen van tonijn Tonijn is afkomstig uit een heel diverse familie van vissen. De vis past perfect binnen een gezond en evenwichtige levensstijl, en geeft je lichaam héél wat bruikbare voedingsstoffen cadeau. De lekkere, frisse smaak, de wereldwijde toegankelijkheid en de gezonde bestanddelen van tonijn zorgen ervoor dat dit een ideale vervanging is voor bijvoorbeeld rood vlees. De gezondheidsvoordelen van tonijn zijn legio, wat het zeker de moeite maakt om de vis toe te voegen aan je eetmenu. Een gevarieerd voedingspatroon, waarbij je ongeveer vijf keer per dag eet, is ideaal om je gezondheid te versterken. Hier hoort drie keer een volwaardige maaltijd bij, en 2 keer een gezond tussendoortje.

Tonijn past perfect bij je gezonde lunch of slanke avondmaaltijd. Wie graag nog een extraatje doet voor zijn gezondheid, kan altijd het natuurlijke SkinnyLove toevoegen aan zijn water, om zo vlotter de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen, en erbij komende gezondheidsvoordelen zoals een sneller werkend metabolisme en een actieve vetverbranding meer in gang te zetten.

1. Goed voor het hart

hart- en vaatziekten Bij wie tonijn stiekem een plekje in het hart heeft veroverd, is dat niet alleen figuurlijk het geval. Je mag de hartverwarmende impact van tonijn op je hart heel letterlijk nemen. Tonijnvis beïnvloedt de gezondheid van het hart, in die mate dat de vis ervoor bekend staat om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. De tonijn heeft dit onder meer te danken aan het hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, die een teveel aan omega-6 vetzuren of een te hoge cholesterol helpen te verminderen. Omdat tonijn bovendien de perfecte vervanging is voor vettere voedingsmiddelen zoals rood vlees, vermindert de vis op die manier een te hoog gehalte aan verzadigde vetten. Een cholesterol in balans én voldoende onverzadigde vetten: dat is wat een gezond lichaam echt nodig heeft. Lees ook: Dit is het effect van emoties op jouw hartgezondheid

2. Betere bloeddruk

Opnieuw de omega-3 vetzuren die weer één van de mooie gezondheidsvoordelen van tonijn opleveren. Deze vetzuren werken ontstekingsremmend en helpen zo de bloeddruk te verlagen. Ook kalium vind je terug in de vis. Kalium is een mineraal dat het bloeddrukverhogende natrium - wat onder andere terug te vinden is in zout - tegenwerkt. Die betere bloeddruk gaat evengoed een positieve impact hebben op je hartgezondheid.

3. Vetverbrandend effect

hoe werkt SkinnyLove Tonijn is rijk aan gezonde voedingsstoffen en bevat eveneens weinig calorieën. Door het hoog gehalte van nutriënten laat de vis je verzadigd achter, en zal je minder snel honger hebben. De eiwitten en omega-3 vetzuren stimuleren je vetmetabolisme, waardoor je sneller afslankt. De hoge concentratie leptine in de vis zorgt ervoor dat je hersenen snel het signaal krijgen dat je genoeg hebt gegeten, waardoor je jezelf minder gaat overeten.

Lees ook: Een traag metabolisme? Hier lees je hoe dat komt!

De gezondheidsvoordelen van tonijn zijn perfect om af te slanken en gezond te blijven. Een fris lenteslaatje, met een heerlijke SkinnyLove spread als dressing? Laat die lunch op deze Wereld Tonijn Dag maar komen!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo