Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
huidverzorging

De grootste fouten die iedereen maakt bij huidverzorging

Onze huid is het eerste wat mensen van ons te zien krijgen en daarom een echt visitekaartje. Het is onze grootste zorg en vaak ook een echte frustratie. De ene specialist verkondigt dat je dat het best kan doen om een glanzende huid te krijgen, terwijl de andere specialist het tegenovergestelde proclameert. Dit zijn de grootste fouten die iedereen maakt bij huidverzorging.

Al je producten zijn van hetzelfde merk

Je hoeft niet per se alles van hetzelfde merk te gebruiken om van een kwaliteitsvolle huidverzorging te spreken. Er bestaan veel misverstanden rond het feit dat je verschillende merken niet kan combineren, omdat dit niet optimaal zou werken. Je kan perfect producten van merk A combineren met producten van merk B. Lees ook: Dit voedingsmiddel is perfect bruikbaar als natuurlijke huidverzorging

Te veel producten gebruiken

huidverzorging Reclame en cosmeticamerken overtuigen ons ervan dat we veel verschillende producten nodig hebben om onze huid er op zijn best te laten uitzien. In veel gevallen is het daarentegen hetzelfde product dat ze je aansmeren, met bijna dezelfde werking. Een serum, een tonic, een dag- en nachtcrème, een masker, een scrub een sheet mask en ga zo maar door. Ze zijn zogezegd allemaal onmisbaar. Toch zijn te veel producten niet goed voor je huid. Je moet de huidcellen de kans geven even te laten ademen. Dat gaat niet wanneer je elke dag 10 producten smeert.

Lees ook: Dit is de oplossing voor een droge huid

Is duurder echt beter?

Je voelt je misschien net iets beter wanneer je dat dure cosmeticaproduct hebt gekocht, maar dat goedkopere product kan evengoed en soms zelfs nog beter werken. Vaak betaal je gewoon voor de merknaam, niet voor de ingrediënten of een extra goede werking.

Zonnecrème vergeten

huidverzorging Je kan een goede dagcrème en een mooie fond de teint aanbrengen, maar als je geen zonnecrème smeert, zal jouw huid niet verbeteren. Zonnebescherming is essentieel voor elk huidtype, ook voor zij die niet vlug verbranden. Wie later graag wil rondlopen met vroegtijdige rimpels en pigmentvlekken door de zon, kan de zonnecrème achterwege laten. Maar wij gaan ervan uit dat je de verstandige keuze maakt...

Lees ook: Natuurlijk bruin dankzij deze 5 belangrijke tips

Niet ontschminken

huidverzorging Ben je soms liever lui dan moe en laat je uit gemakzucht je make-up er maar even op om te gaan slapen? Auwch! Dit levert meer schade op aan je huid dan je zou denken. Slapen met primer en fond de teint op je gezicht is een echt aantrekkingspunt voor bacteriën, wat zelfs tot schimmels kan leiden als je dit vaak doet. Mascara verstopt de follikels waardoor er zwellingen en ontstekingen aan het ooglid kunnen ontstaan en lippenstift droogt je lippen uit 's nachts. Toch maar ontschminken volgende keer?

Lees ook: Dit doet alcohol écht met je huid

Deze fouten in verband met huidverzorging maak jij niet meer vanaf nu!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"