Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
eetbuien weerstaan

De meest eenvoudige trucjes om eetbuien te weerstaan

Ben jij iemand die stiekem niet kan weerstaan aan allerlei ongezonde voeding die eigenlijk geen voedingswaarde heeft? Allemaal snacks die je lichaam geen goed doen? Geen paniek: je hoeft je zeker niet te schamen, want je bent niet alleen. Zelfs de meest gedisciplineerde mensen onder ons, wijken af en toe wel eens af van het gezonde pad. Dankzij dit eenvoudige trucje kan jij weerstaan aan eetbuien.

1. Wachten

Zodra je de drang naar iets ongezonds voelt opkomen, kan je best even wachten om iets te eten. Na een tijdje zal je zin verdwenen zijn, omdat je merkt dat je niet écht honger hebt, maar gewoon zin in iets. Dat is niet hetzelfde. Dat is perfect te vermijden door bewuster om te gaan met wat je in je mond steekt en wanneer. Simpelweg wachten kan al voor heel wat damage control zorgen.

2. Eet voldoende

Wie vaak last heeft van (oncontroleerbare) eetbuien kan beter eens nagaan of hij overdag wel voldoende eet. Je kan ook afvallen op een gezonde manier zonder jezelf de nodige hoeveelheid voeding te ontzeggen. Het gaat bij afvallen niet om zo weinig mogelijk eten, maar wel om wàt je eet. Vergeet dat zeker niet.

Hoe bewuster en gezonder je eet, hoe minder je ten prooi zal vallen aan die eetbuien. Die zijn bovendien nog schadelijker voor je lichaam, als je doorgaans op andere dagen niet voldoende eet. Voor een verzadigd gevoel is genoeg en gezonde voeding noodzakelijk. Bij een gezond en evenwichtig voedingspatroon horen uiteraard tussendoortjes. Zorg ervoor dat je ook hier rekening houdt met wat je neemt. Iets zoals de Craving killer past perfect binnen je dieet. Het vult je maag, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Dat zorgt ervoor dat die eetbuien in no time verdwijnen.

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

3. Vermijd triggers

Een trigger kan een bepaalde snack zijn waar je vroeger probleemloos een hele doos van opat, maar het kan ook een situatie zijn. Als je tijdens het kijken van je favoriete serie weet dat je standaard gedachteloos zit te grabbelen in die zak chips, stop daar dan mee. Maak een nieuwe gewoonte in de plek. Neem bijvoorbeeld iets gezonds in de plaats, of neem gewoon niets omdat je simpelweg al voldaan bent voor die dag. Probeer situaties en honger van elkaar af te zonderen, zodat je weet dat het ook anders kan. Vermijd triggers of verander ze naar een compleet andere gewoonte.

4. Zoek afleiding

Nee, die reep chocolade roept echt niet jouw naam. Je denkt misschien van wel, maar niets is minder waar. Voel je dat je bijna gaat bezwijken aan die druk? Zoek dan even afleiding in iets anders, ver weg van die chocoladereep. Ga naar buiten om een rondje te wandelen of installeer je onder je warme dekentje in de zetel zodat je geen zin meer hebt om terug recht te staan om die reep te pakken. Wat je ook doet: zorg dat je aan iets anders denkt. Dankzij deze tips en de Craving killer kan jij probleemloos aan die eetbuien weerstaan.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"