Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
De meest gestelde vragen over de menopauze

De meest gestelde vragen over de menopauze

De eerste stap in het begrijpen van de symptomen tijdens de menopauze, is het leren wat ze zijn en hoe ze je kunnen beïnvloeden. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over de symptomen tijdens de menopauze.

Wat is de menopauze juist? Dat lees je in het artikel: Alles wat je moet weten over de menopauze

De meest gestelde vragen over de menopauze

Welke veranderingen zal ik ondergaan als de menopauze nadert?

Alles wat je moet weten over de menopauzeElke vrouw ervaart de menopauze anders. Veel vrouwen melden geen enkele fysieke verandering tijdens de premenopauze, behalve onregelmatige menstruatieperiodes die uiteindelijk stoppen wanneer ze de menopauze bereiken. Anderen krijgen last van opvliegers, slaapproblemen, geheugenproblemen, stemmingsstoornissen, vaginale droogte en gewichtstoename. Niet al deze veranderingen zijn hormoongerelateerd, en sommige, zoals opvliegers en geheugenproblemen, verdwijnen na de menopauze. Een gezonde levensstijl tijdens deze overgangstijd is essentieel voor je gezondheid en kan zelfs helpen een aantal van deze veranderingen te voorkomen of verminderen.

SleepDustIk heb moeite met slapen en ik ben de hele tijd moe. Komt dit door de menopauze?

Sommige vrouwen ontwikkelen slaapproblemen rond de tijd van de menopauze. Vermijd een te warme slaapkamer en stimulerende middelen zoals cafeïne en pure chocolade. Wanneer dit niet helpt, neem dan 30 minuten voor het slapen gaan een koffielepel SleepDust, opgelost in warm of koud water. SleepDust is een 100% natuurlijk product dat een goede nachtrust ondersteunt.

Mijn geheugen is niet meer zo goed als vroeger. Is dit ouderdom de menopauze?

menopauzeHet geheugen en andere cognitieve vaardigheden veranderen in de loop van je leven. Moeite met concentreren en herinneren zijn veel voorkomende klachten tijdens de premenopauze en de jaren direct na de menopauze.  Geheugenproblemen kunnen te maken hebben met normale veroudering, stemming en andere factoren dan met de menopauze of de overgang naar de menopauze. Het onderhouden van een uitgebreid sociaal netwerk, het fysiek en mentaal actief blijven, gezonde voeding en levensstijl, het niet roken en het met mate drinken van alcohol kunnen allemaal helpen om geheugenverlies te voorkomen. Slagaderverkalking kan ook bijdragen aan mentale achteruitgang. Streef naar een normaal cholesterolgehalte, een gezond gewicht en een normale bloeddruk om je hersenen te helpen beschermen. Mocht je je toch zorgen maken over je geheugen, neem dan contact op met je huisarts.

Wat kan ik doen aan mijn verouderde huid?

menopauzeDe verouderde huid verliest structurele proteïnen (collageen) en elasticiteit, waardoor er wallen en rimpels ontstaan. De huid is ook minder goed in staat om vocht vast te houden, wat leidt tot een droge en fletse huid. Hormonen spelen een belangrijke rol in de gezondheid van de huid. Vooral bij vrouwen draagt een verminderde oestrogeenspiegel in de menopauze bij aan een afname van het collageen en de dikte van de huid. Naast hormoonveranderingen kunnen een aantal andere factoren de zichtbare tekenen van huidveroudering vergroten:
  • Bij rokers zijn de effecten van veroudering meer uitgesproken, en langdurige rokers hebben meer huidschade. Het behoud van de gezondheid van de huid is een van de vele goede redenen om niet te roken of om te stoppen met roken.
  • Blootstelling aan zonlicht en andere bronnen van ultraviolet (UV) licht is een andere belangrijke factor bij huidveranderingen. Langdurige blootstelling aan UV-stralen veroorzaakt negatieve effecten op het uiterlijk van de huid, zoals lijntjes, rimpels, ruwe textuur en bruine vlekken, die zich in de loop van de tijd opbouwen. Smeer je huid altijd goed in met een beschermende crème.
Gezonde voeding,  voldoende slaap en het drinken van voldoende vocht bevorderen ook de huidkwaliteit. Een vochtinbrengende crème kan ook het waterverlies van de huid tot een minimum beperken en de huid meer hydrateren. Ook het drinken van SkinnyLove zal een boost geven aan je huid⁷ . SkinnyLove bevat brandnetel, matcha groene thee, kurkuma en peper, welke je huid een oppepper geven.

Zal ik bijkomen tijdens de menopauze?

menopauzeEen vrouw komt gemiddeld zo’n 4 tot 5 kilo bij tijdens de overgangsjaren. Tijdens de overgang en na de menopauze vermindert het oestrogeen, dat het lichaam wil compenseren door extra oestrogeen op te slaan. Dit gebeurt voornamelijk in het buikvet, waardoor de taille kan verdwijnen en de kans op het krijgen van een buikje toeneemt. Het kan zijn dat je al jaren dezelfde voedingsgewoonten en levensstijl heeft en je vroeger op gewicht bleef maar tijdens de menopauze bijkomt.

Hoe SkinnyLove jou helpt tijdens de menopauze

SkinnyLove maakt komaf met een aantal van de kwalen die de menopauze met zich meebrengt en ondersteunt het afslanken¹ op een natuurlijke manier. Zeg maar hallo tegen je terug fit voelen en een slankere jij met een stralende huid! Door SkinnyLove te drinken, leer je jouw lichaam de kracht van de natuur kennen. Die kracht zorgt ervoor dat je lichaam zich herprogrammeert. Hierdoor schiet je vetverbranding²  in actie, heb je minder zoete cravings³  en geraakt je energieniveau opnieuw in balans. Drink elke dag SkinnyLove en laat de kracht van de ingrediënten hun werk doen.
Bestel vandaag nog de SkinnyLove vermageringskuur¹ : je leven begint nu!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"