Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
yoga vet verbranden

De meest relaxte sport helpt het beste om vet te verbranden

Vet verbranden zonder uren op de loopband door te brengen, kan dat? Vetrolletjes laten verdwijnen zonder krachtoefeningen? Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch zijn er indicaties dat het kan, op voorwaarde dat je je dieet aanpast. En dat je regelmaat in je beweging brengt.

Aeroob en anaeroob

Er bestaan 2 soorten beweging, die allebei een positief effect hebben op je gezondheid. Een anaerobe training is een ander woord voor een krachttraining. Die is gericht op het opbouwen van meer spiermassa, en in eerste instantie minder op vetverbranding. Een aerobe training daarentegen, heeft als doel je uithoudingsvermogen te verbeteren én je vetmassa aan te spreken. Onder aerobe training vallen heel wat sporten: zwemmen, lopen, dansen en natuurlijk ook aerobics. Maar ook een sport waar je op het eerste gezicht niet aan zou denken: yoga.

5 x vet verbranden dankzij yoga

1. Vinyasa

Tijdens een yogasessie wisselt een goede docent vaak genoeg van houding, zodat je letterlijk 'bij de les' blijft. Zeker bij intensievere varianten van de leer, zoals de Vinyasa, krijgt je lichaam vaak genoeg de kans om van positie te veranderen. Je beweegt daarbij op een niveau waarbij je hartslag omhoog gaat, maar waarbij je toch nog een gesprek zou kunnen voeren. Dat is het principe van aerobe vetverbranding (daarom is ook wandelen of joggen in een rustig tempo zo doeltreffend).

2. Minder vet dankzij je ademhaling

Wist je dat diep in-en uitademen heel bevorderlijk is voor je vetverbranding? Door na de les diep te inhaleren breng je je lichaam terug in een staat van vetverbranding. Ademhalingstechnieken kan yoga je beter leren dan welke sport ook.

3. Anti-cortisol

Er zit een venijnig stofje in ons lichaam dat onze vetverbranding blokkeert. We kennen het allemaal: we hebben het over het stresshormoon cortisol! Dit hormoon is bovendien verantwoordelijk voor de opslag van buikvet. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het cortisolniveau daalt dankzij yoga.

4. Yoga verbetert de kwaliteit van je slaap

Yoga het perfecte antwoord voor wie het moeilijk vinden om stress van zich af te schudden. Gespannen mensen hebben ook vaak last van een slaaptekort. Te weinig slapen brengt je hormonen in de war en blokkeert daardoor ook je vetverbranding. Heb je alleen na je dagtaak tijd voor yoga? Op zich een goede zaak; je zal namelijk slapen als een roos.

5. Ochtendoefeningen

yoga vet verbrandenYoga is een levensstijl. Heb je eenmaal de smaak te pakken, is yoga moeilijk weg te denken uit je dagelijkse leven. Vraag je docent om oefeningen die je metabolisme op gang helpen en probeer minstens enkele keren per week de dag als yogi te starten. Het liefst zelfs op een nuchtere maag. Tijdens een yogasessie gebeuren er trouwens meer dingen dan je denkt: je bloedcirculatie komt op gang en je schildklier wordt gestimuleerd. Daardoor wordt er minder vet opgeslagen.

Ideaal: combinatiesporten + vetverbranders

Als je wilt afslanken, krijg je het beste resultaat als je een anaerobe training combineert met aerobe oefeningen. Je kan bijvoorbeeld 2 x per week spiertrainingen inplannen, afgewisseld met 2 x yoga of wandelen. En vergeet ook niet om de juiste keuzes te maken wat je voeding betreft.

Inspiratie vind je bijvoorbeeld in dit artikel: Stralen dankzij een knolletje? Dit rode wonder helpt! Ook kruiden toevoegen aan je dieet kan helpen: 4 x de ijzersterke kracht van kaneel voor een slank en gezond lichaam. Dorst gekregen door een intensieve yogabeurt of een andere work-out? SkinnyLove ondersteunt jouw vetverbranding door onder meer prebiotische vezels, vitamines en extracten cactusvijg.

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo