Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
perfecte wenkbrauwen

De perfecte wenkbrauwen krijg je in 3 eenvoudige stappen

Perfecte wenkbrauwen heeft bijna niemand van nature: een handje helpen is meestal nodig. Maar gelukkig is het 3-stappenplan heel eenvoudig toe te passen:

1. De potloodtruc

Oma verklapte ons ooit een trucje over potloden en borsten, maar daarover hebben we het later nog wel eens. We geloven ook veel meer in het nut van deze allereerste belangrijke stap om je gezicht thuis als een pro te verzorgen. Je hebt een (wenkbrauw-of ander make-up)potlood nodig om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te definiëren.
  • Plaats het potlood rechtop langs je neusvleugel naar je binnenste ooghoek. Daar moet je wenkbrauw beginnen.
  • Plaats het potlood daarna nog een keer ter hoogte van je neusvleugel, en richt het naar je buitenste ooghoek. Daar hoort je wenkbrauw te eindigen

2. Epileren als een pro

Verwijder nooit de haartjes boven de wenkbrauw, want zo verbreek je de natuurlijke lijn. Wil je ingroeiende haartjes vermijden? Epileer dan altijd in de groeirichting. Ken je trouwens dit handige trucje om er in no time jaren jonger uit te zien?

3. Definieer met make-up

Stap 1 en stap 2 vormen de basis, zodat je gezicht ook zonder make-up mooi omkaderd is. Dagen zonder veel opsmuk zijn best oké, maar als je echt een mooie expressie wil geven aan je gezicht, doet een wenkbrauwpotlood heel veel! Het makkelijkste kan je werken als je met kleine streepjes werkt om lichtere plekjes op te vullen. Sommige dames spelen wel 's vals door een oogpotlood te gebruiken, maar dat is doodzonde: je hebt zachtere, aangepaste kleuren nodig en een minder vette textuur. Druk niet te hard met je potlood, want dan wordt je blik harder en minder natuurlijk. Klaar? Ziehier...aanschouw: de perfecte wenkbrauw(en)!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"