Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
radijs

De ravissante radijs: de ideale groente voor de zomer

Radijsjes worden vaak gebruikt als een pittige snack tijdens een dieet, maar het knolletje is meer waard dan dat alleen. Het is niet voor niets dat de radijs vorig jaar uitgeroepen werd tot groente van het jaar. De knolletjes zijn klein en fijn, maar hun impact op de gezondheid is groot. 3 overtuigende redenen waarom de radijs de ideale groente is om deze zomer op je bord te leggen.

Meer over de radijs

radijs Radijzen zijn afkomstig van koolgewassen en verwant aan mosterdplanten. Daar hebben ze hun pittige smaak aan te danken. De radijs is een ideale groente om zelf in een moestuintje te kweken en is familie van onder andere broccoli, boerenkool en bloemkool. Die verwantschappen verraden alvast dat het hier over een gezondheidstoppertje gaat.

1. Ontgiftend effect op lichaam

Wie wat overbodige afvalstoffen en toxinen uit zijn lichaam wil krijgen, zit goed bij het roze knolletje. Een radijs bevat zeaxanthine, luteïne en bètacaroteen wat de reiniging van de lever, galblaas, maag en darmen stimuleert. Ideaal om alle afvalstoffen uit je lichaam te krijgen en je lichaam te zuiveren. Verder reinigen ze evengoed het urinesysteem en onze nieren, waardoor eventuele infecties voorkomen worden.

Lees ook: Detox je lichaam met deze 4 groenten

2. Ontstekingsremmend

 In de knol vind je indol-3-carbinol (13C) terug, een unieke molecule die ontstekingen afremt en voorkomt. Wie last heeft van acne kan bijvoorbeeld profiteren van dit ontstekingsremmend effect. De pijn, de zwelling en de littekens op de huid verminderen en verdwijnen sneller. Ze hebben dus een antibacterieel effect en zijn geschikt om huidinfecties tegen te gaan. Een natuurlijke oplossing om een stralende huid te bekomen.

Lees ook: De grootste fouten die iedereen maakt bij huidverzorging

3. Afslankmiddel

platte buik De radijs bevat heel weinig calorieën, veel water en veel vezels. Dat zorgt ervoor dat je een lang verzadigd gevoel krijgt wanneer je radijsjes hebt gegeten. Bovendien is de groente een goede stimulans voor je stofwisseling of metabolisme, waardoor je sneller vet verbrandt en dus sneller afvalt.

Lees ook: Dit simpele trucje doet je afvallen tijdens het opstaan

Zet de radijs dus maar zeker op het zomermenu!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"