Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
seizoensgroenten van de lente

De seizoensgroenten van de lente die je immuunsysteem boosten

Eén van de redenen waarom we blij zijn dat de lente terug in het land is? Het nieuwe aanbod aan seizoensgroenten waar we vanaf nu weer van kunnen smullen. Die seizoensgroenten én de zon die regelmatig terug begint te verschijnen, natuurlijk. Hoewel de zomer ons absolute topmenu is, houden we evengoed van het smakelijke voorgerecht dat de lente ons voorschotelt. Deze seizoensgroenten van de lente zijn must eats de komende weken.

Volg het ritme van het seizoen

seizoensgroenten van de lente Leven volgens het ritme van de seizoenen is wat onze voorouders vroeger altijd deden. Zelf stapten we daar geleidelijk aan meer van af door de evolutie naar een meer sedentaire levensstijl, waardoor we niet meer op voeding moesten jagen. Voeg daar nog een steeds meer uitgebreide keuze aan vers- en supermarkten en een groter voedselaanbod toe, en we weten waarom we steeds minder leefden op het ritme van de seizoenen. Vandaag kunnen we ons simpelweg naar de dichtstbijzijnde supermarkt begeven om eten te 'vinden'. Langs de ene kant resulteerde dit in de ontdekking hoe we voeding langer kunnen bewaren en een groter scala aan verschillende voedingsmiddelen. Langs de andere kant bracht dit teweeg dat we steeds minder voor seizoensgroenten kiezen, omdat het aanbod aan groenten ook groenten uit andere seizoenen op het menu zet. Zo is het makkelijk om telkens te kiezen voor wat je het lekkerst vindt, ongeacht of die groente nu in het seizoen is of niet.

Duurzame keuze

seizoensgroenten van de lente Nochtans is het kiezen voor seizoensgroenten een heel gezond een duurzame keuze. De groenten die in het seizoen worden geproduceerd, smaken verser en zijn gezonder voor je lichaam. Daarnaast zijn ze duurzamer, aangezien ze lokaal geproduceerd kunnen worden in de ideale klimaatsomstandigheden die ons land tijdens dat seizoen te bieden heeft. De groenten die in jouw klimaat beschikbaar zijn, zijn de groenten die meestal het best zijn voor jouw lichamelijk immuunsysteem. Elke groente heeft zijn eigen hoogseizoen en zijn eigen moment de gloire waarin zijn smaakpalet het best tot uiting komt. Kortom: wij gaan voor duurzaam! Dat past volledig bij ons eigen SkinnyLove-assortiment, waarin wij telkens opteren voor de meest natuurlijke en biologische ingrediënten. Voor ons is er maar één kracht: de kracht van de natuur.

Het smaakpalet van de lente

seizoensgroenten van de lente Seizoensgroenten zijn je vast niet onbekend, maar weet je ook welke tot het smaakpalet van de lente behoren? De positieve vibes van de lente komen samen met heel wat smakelijke groenten die de zon op je bord toveren. Denk aan veel frisse groenten die perfect passen in een gezond slaatje met wat Pain des Fleurs en een heerlijke SkinnyLove spread erbij. Groenten die helemaal klaar zijn voor warmere temperaturen en terrasjes. Hier alvast een onze favoriete groenten waar je bij de lokale biowinkel uit kan kiezen dit seizoen: De seizoensgroenten van de lente beloven alvast veel lekkers! Hou onze website goed in het oog voor meer lentelekkers.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo