De verrassende voordelen van veldsla
ID van de veldsla
Veldsla zit vol verrassingen. Het is een wintergroente die het hele jaar door verkrijgbaar is en die heel groen kleurt. Veldsla heeft dan wel het woord 'sla' in zijn naam, het heeft verder geen enkele verwantschap met de andere kropslasoorten. De groente lijkt niet op die soorten qua smaak en qua uiterlijk. De groente wordt vaak ten onrechte alleen als decoratie of basislaag voor een slaatje gebruikt, terwijl de groente echt wel een volwaardige plek verdient.1. Omega 3
Sommige plantaardige producten bevatten heel wat Omega 3. Veldsla is daar één van. Je hoeft dus niet per se vis zoals makreel of zalm te eten om een dosis Omega 3 binnen te krijgen. 100 gram van deze groente bevat al 12% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Omega 3 vetzuren. Je hebt die nodig voor de gezondheid van de bloedvaten, wat het risico op een hartaanval vermindert.
Lees ook: Meer Omega-vetten dankzij broccoli, dé top-groente voor je gezondheid
2. Caroteen
Het bevat ook caroteen, wat ideaal is voor wie op een gezonde en natuurlijke manier wil bruinen. Je bent beter af met het eten van veel veldsla dan met het innemen van capsules om bruiner te zien...
Lees ook: Natuurlijk bruin dankzij deze 5 belangrijke tips
3. Vitamine A
Veldsla is een plantaardige bron van vitamine A. Dat is een vitamine die veel doet in het lichaam en vetoplosbaar is. Dat houdt in dat het niet oplost in water zoals andere vitaminen wel doen. Onder andere onze ogen, ons immuunsysteem en onze huid profiteren mee van deze vitamine. Lees ook: Vitaminetekorten voorkomen doe je zo4. Vitamine C
Ook deze groente is rijk aan het populaire vitamine C. Die beschermt je lichaam tegen vrije radicalen. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand, meer energie en een rimpelloze huid.
Lees ook: Een vitamine C tekort? Deze voeding lost het op
De veldsla is heus wel meer waard dan enkel gebruikt te worden als decoratie. Hij is even gezond als andere groenten!