Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
detox lichaam

Detox je lichaam met deze 4 groenten

Denk jij bij het woord detox automatisch aan sapjes en andere maaltijdvervangers zoals soep? Dan hebben wij slecht nieuws voor jou. Sapjes en maaltijdvervangers doen jouw lichaam meer kwaad dan goed. Wil jij toch helemaal summerproof zijn en je lichaam detoxen? Dan zijn deze groenten de ideale keuze voor jou.

Een gezond lichaam is een zuiver lichaam. Daarom is af en toe een detox ideaal om je lichaam te resetten en een gezonde nieuwe start te nemen. Een detox ontgift en zuivert het lichaam van afvalstoffen en toxinen die niet nodig zijn voor het functioneren ervan. Het ontlast de lever, nieren en darmen en bevordert de spijsvertering. Daardoor krijgt ook je metabolisme een boost en zal je dus makkelijker afslanken. Bovendien is zo'n detox ideaal als je jezelf wat beter in je vel wil voelen.

Lees ook: Je lichaam detoxen tijdens de lente: daarom is het belangrijk

1. Venkel

detox lichaam Venkel komt uit de schermbloemenfamilie en smaakt een beetje naar anijs. De groente heeft niet alleen een heerlijke geur en een overheerlijke smaak, maar is bovendien perfect om je lichaam te ontgiften. Waarom? Omdat venkel een hulpmiddel is om de spijsvertering te versnellen en darmkrampen tegen te gaan. De aanwezige kalium in venkel helpt om de hoeveelheid natrium in het bloed te verminderen. Natrium heeft een bloeddrukverhogend effect, waar de kalium een stokje voor steekt. Wie venkel eet, reinigt zijn lichaam van afvalstoffen en maakt zijn maag gelukkig.

Lees ook: Daarom is venkel zo gezond

2. Bloemkool

bloemkool De witte kool bevat heel veel vitaminen en mineralen en schenkt verschillende gezonde cadeautjes aan ons lichaam. Mangaan is een bestanddeel uit bloemkool die heel wat antioxidanten in het lichaam activeert, waardoor het immuunsysteem sterker wordt en heel wat vitaminen makkelijk geabsorbeerd worden. De vitamine C in bloemkool geeft je immuunsysteem een boost, net als je huid die hier mee van profiteert. Er zijn ontzettend veel manieren om de bloemkool toe te voegen aan je maaltijden: je kan er rijst van maken, ze serveren als snack of ze warm serveren in je gerecht. Experimenteer er op los voor een gezond lichaam!

Lees ook: Zo helpt bloemkool jou naar een gezonder lichaam

Recept: Een koolhydraatarm alternatief voor rijst (ideaal om af te slanken!)

3. Gember

Dat gember een reinigende werking op je lichaam heeft, moeten we vast niet meer vertellen. De specerij past dus perfect binnen een detox om je lichaam te ontgiften van allerlei overbodige stoffen waar het niets aan heeft. Aangezien de plant een ontstekingsremmend effect heeft is deze net als de bloemkool ook goed om een sterker immuunsysteem te ontwikkelen. Je zal ook een vlottere spijsvertering hebben en minder vaak last hebben van een opgeblazen gevoel. Je kan gember toevoegen aan je gerechten als natuurlijke smaakmaker of toevoegen aan je water.

Recept: Gezond hapje met rode biet en gember

4. Bieten

detox van lichaam Rode bieten zitten vol vitaminen en mineralen zoals zink en ijzer. Ze stimuleren de lever waardoor verschillende gifstoffen makkelijker afgebroken worden in het lichaam. Bovendien bevatten ze heel wat vezels waardoor ze de spijsvertering en de stoelgang vlotter maken, wat opnieuw een gezond lichaam tot gevolg heeft. Een geschikte groente voor wie een frisse start voor de zomer wil nemen.

Lees ook: 5x doorslaggevende redenen om meer rode biet op het menu te zetten

Onthoud zeker dat elke groente zo zijn voordelen heeft en dat groenten essentieel zijn om een gezonde levensstijl te leiden. Deze groenten geven je gewoon dat extra duwtje in de rug voor wanneer je jouw lichaam even wil detoxen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"