Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
originele dates

Deze 14 originele dates kunnen je relatie redden

Op zoek naar ideeën voor goedkope dates? Om elke dag de liefde te vieren moet je inderdaad geen handenvol geld uitgeven. Love don't cost a thing, zei J.Lo jaren geleden toch al? Liefde is inderdaad niet duur als je maar vindingrijk bent! Grabbel maar eens in de ton met ideeën voor gezellige maar goedkope dates!

1. Ga bowlen

Van een avondje bowlen word je niet arm, maar wel ontspannen en uitgelaten. Dit zou je ook kunnen interesseren: 4 x het beste relax idee (voor jezelf of met 2)

2. Flipperkast

Een potje gamen kost je geen cent, zeker niet als je het thuis doet. En wat dacht je van spelen op de ouderwetse manier? Zoek een bruine kroeg of sportcentrum op, met in de kantine een flipperkast. Zo kom je van dat rinkelende wisselgeld in je broekzakken af!

3. Fun op de fancy fair

Een kermis of zelfs de fancy fair op de school van je kids kan dienst doen als het decor voor 'n goedkope date. Waar kan je anders met pijl en boog een grote schat binnenhalen voor je geliefde? Om nog maar te zwijgen van de onbedaarlijke lachbuien terwijl je elkaar bestookt in de botsautootjes.

4. Waterpret

Spel, plezier en romantiek hoeven niet altijd samen te gaan met een duur wildwaterpark. Wij dachten eerder aan een vredig park in de buurt, als er maar een vijver is. Een beetje roeien, pootjebaden of vissen aan de oever... de buitenlucht brengt het speelse in je naar boven. Elkaar vol spetteren is hier toch veel leuker dan in het zwembad?

5. Show je talenten

Op Amerikaanse dating sites valt het woordje 'hobby swap' wel eens, als tof idee om volop te leren van elkaars talenten. Speel jij gitaar en is je partner een keukenprins(es)? Wel, een lesje 'hobby-onderwijs' hoeft niet strikt te zijn en kan al snel uitmonden in iets anders... (dat ook volledig gratis is, *wink*)

6. Staar naar de sterren

Elke provincie telt wel een grote of kleine sterrenwacht, waar voor niets of heel weinig geld samen tot ver in het heelal kan gaan koken. Zo'n kans mag je niet laten liggen, toch?

7. Stook 'n vuurtje

Niets brengt je dichterbij dan samen een vuurtje stoken. Midden in de stad is dat onmogelijk, maar je kent vast wel iemand die je z'n tuintje wil lenen? Pak 'n flinke stapel brandhout en laat de vlammen passioneel opwaaien. De verhalen, bekentenissen en diepste zielenroerselen komen als vanzelf naar boven!

8. Knuffel samen

... een knuffeldiertje met een kloppend hart! Als helpende hand in een dierenasiel of hondenhotel kan je er een gezellige (en kosteloze) namiddag van maken. Een hond is gezond. Zo ver was je al mee, denken we. Maar wil je toch graag weten hoe dat precies komt? In dit korte artikel leggen we je het haarfijn uit.

9. Ga oogsten

Een volkstuintje of hobbymoestuin is perfect om je groene vingers op los te laten. Ook bij de boer lekker geurende appels plukken of asperges uit de grond trekken kan voor een appel (ja, sorry;)!) en een ei. Ondertussen dokter je samen een lekker en gezond menu met je kraakverse eetwaren uit.

10. Sexy gezelschapsspelletjes

Ook een gezelschapsspelletje kan ondeugend zijn, het hangt er maar van af wat je inzet is! Google 'strip poker' maar 's, als het begrip je onbekend in de oren klinkt.

11. Haal je picknickmandje boven

Het toppunt van romantiek is natuurlijk je picknickmandje van onder het stof halen! Spreid je rode ruitendekentje uit en spreid er alle lekkers op uit. Extra tip: kies allebei een boek (of magazine), om in elkaars armen te lezen.

12. Laat in je toekomst kijken

De toekomst is sowieso een thema voor jullie als koppel. Zonder een blik vooruit is er zelfs geen sprake van echte liefde. Maar hoe pak je die boodschap nu op een speelse manier aan? Durf je je engagement (een huwelijk? samenwonen?) niet meteen zelf aankaarten, ga dan 's naar een waarzegster! Madame Irma zal jullie hoogstwaarschijnlijk wel in een lachbui doen schieten, maar dat brengt jullie dichter bij elkaar.

13. Woon 'n (poëzie)lezing bij

Echte inspiratie is net als een sessie diep ademhalen of mediteren gratis. Als je 'n TED-talk of poëzieavond bijwoont, hopen de organisatoren achteraf wel iets te verkopen maar verplicht is dat niet.

14. Sla'n balletje

Wat kost nu echt bijna niks, en brengt het spelbeest in je naar boven? Een ouderwets potje minigolf! Op een onschuldige manier kan je je behendigheid showen. Tegelijkertijd weten jullie beiden heel goed dat dit geluksspelletje geen echte winnaars of verliezers heeft.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"